VATERPOLO TURNIR

Partizanovi klinci najbolji u Gružu

18.04.2011 u 16:09

Bionic
Reading

Završen je prvi međunarodni vaterpolski turnir 'Tomo Udovičić' za igrače rođene 1999. godine i mlađe, koji se igrao od 15. do 17. travnja na bazenu u Gružu

Pobjednici su vaterpolisti beogradskog 'Partizana', koji su u finalnom ogledu svladali vršnjake grčkog 'Vouliagmenija' rezultatom 13:1. U utakmici za treće mjesto 'Cattaro' iz Kotora je bio bolji od momčadi 'Zadar 1952' 7:6.

Također su proglašeni najbolji pojedinci turnira. Epitet najboljeg vratara zasluženo ide u ruke zadarskom vaterpolistu Jerku Jurlini, kojemu je nagradu dodijelio jedan od najboljih svjetskih vratara i član prve momčadi Juga Frano Vićan.

Najbolji strijelac je Ivan Vrbnjak, također iz zadarske momčadi, s ukupno trinaest postignutih zgoditaka. Kapetan Juga i član hrvatske reprezentacije Nikša Dobud predao mu je pokal za najboljeg strijelca.

Trofej 'Ivo Ivaniš' za najboljeg igrača turnira iz ruku Ivane Ivaniš, kćerke jednog od najboljih igrača Juga u povijesti, dobio je igrač Partizana Đorđe Vučinić.

Kvalitetu natjecanja najbolje je opisao trener pobjedničke momčadi Partizana Siniša Budrak.

'Ovo je fenomenalno, ovo je najljepše natjecanje na kojem su moja djeca sudjelovala. Trideset godina se bavim vaterpolom i ovakve uvjete ja nikada nisam doživio. Djeca su presretna i prezadovoljna. Nemam ništa drugo za reći osim pohvale. Trebalo bi ovakve turnire češće organizirati. Vaterpolo? Mislim da smo pokazali da smo najbolji i zasluženi osvojili trofej, a što je tome razlog? To neka ocjenjuje netko drugi.'

Pohvale organizatoru dolaze i od Grka.

'Zahvala svima koji su organizirali ovaj turnir. Ovo je bilo perfektno i sretni smo da smo bili dio ovakvog spektakla. Čestitke Partizanu, jer su zaslužili prvo mjesto. Mi smo došli s puno mladih kojima će jednog dana ovo biti nezaboravno iskustvo', kazao nakon finala Spiros Boulougouras, trener grčkog Vouligamenija.

Ukupno je 21 momčad iz osam europskih zemalja sudjelovala na turniru.

Konačan poredak je sljedeći: 1. Partizan Beograd (Srbija), 2. Vouliagmeni (Grčka), 3. Cattaro Kotor (Crna Gora), 4. Zadar 1952. (Hrvatska), 5. HAVK Mladost Zagreb (Hrvatska), 6. Jug CO/Barbuni (Hrvatska), 7. Jadran Herceg Novi (Crna Gora), 8. Primorac Kotor (Crna Gora), 9. Levante (Italija), 10. Barceloneta (Španjolska), 11. Trieste (Italija), 12. Slovenija, 13. Mornar Brodospas Split (Hrvatska), 14. Primorje EB Rijeka (Hrvatska), 15. Galeb MR (Hrvatska), 16. Cavtat (Hrvatska), 17. Medveščak Zagreb (Hrvatska), 18. Jadran Split (Hrvatska), 19. Jug CO/Crneji (Hrvatska), 20. Gusar Mlini (Hrvatska), 21. Sarajevo (Bosna i Hercegovina).