MAKEDONKE NA -18

Hrvatice pobjedom otvorile Serbia Trophy

06.03.2009 u 21:45

Bionic
Reading

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija pobjedom je otvorila nastup na turniru Serbia Trophy.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u 1. je kolu 'Serbia Trophyja' u Beogradu svladala Makedoniju sa 40:22 (19:9). U dvorani SC Voždovac na Banjici pred 300 gledatelja sudile su Marić i Mašić iz Srbije.

Hrvatska: Knezović, Jelčić, Žderić; Kiridžić 5, Peraica 2, Kožnjak, Golubić 5, Bašić 1, Ambroš 3, Pušić 6, Pavić 1, Horvat 4, Šerić 3, Penezić 3, Lovrić 1, Milić 1, Petković 5

Makedonija: Mečevska 2, Zaturovska-Klenkoska 2, Georgievska 3, Đorđijevska 1, Mladenovska, Ilkova, Dinevska, Portjanko 1, Crvenkoska 2, Andreeva, Bajramovska 4, Stojkovska 2, Noveska 3, Nikolovska 1

Isključenja: Hrvatska 4, Makedonija 2
Sedmerci: Hrvatska 4 (2), Makedonija 6 (5)

Hrvatska je počela s mladom Martom Žderić na golu i očekivanom postavom Lovrić, Penezić, Ambroš, Horvat, Milić, Golubić. Već nakon 10 minuta naše su djevojke povele 7:1 i u 13. minuti kod rezultata 9:2 makedonski izbornik Vladimir Gligorov prisiljen je zvati time-out.

No, niti nakon odmora Makedonke nisu uspijevale smanjiti prednost. Razlika u kvaliteti bila je prevelika, Makedoniji su jako nedostajale njihove ponajbolje igračice Kresoja, Micevska i Todorovska koje su se ozlijedile prije početka turnira. Razbranila se mlada Žderić i prednost Hrvatske stalno je rasla da bi u 16. minuti ona iznosila 10 golova razlike, a u 21. minuti velikih 15. Do poluvremena su Makedonke uspjele smanjiti prednost, završilo je 19:9 za Hrvatsku.

Drugo poluvrijeme izbornik Zdravko Zovko otvara s Ivanom Jelčić na golu i postavom Peraica, Horvat, Šerić, Pušić, Bašić i Kiridžić. Hrvatske su vratarke imale svoj dan pa je dobru seriju obrana Marte Žderić u prvom dijelu nastavila i Ivana Jelčić u drugom skupivši već u prvih šest minuta isto toliko obrana. U napadu su se razigrale Nikica Pušić i Tanja Kiridžić i prednost je u 47. minuti ponovno narasla do 15 golova za Hrvatsku.

Do kraja susreta prigodu su dobile igračice koje imaju manju minutažu no i one su uspjele sačuvati veliku prednost, čak štoviše podigle su je na kraju na ogromnih plus 18 za konačnih 40:22.

Najefikasnija u hrvatskim redovima bila je Nikica Pušić sa šest golova dok su po pet postigle Dijana Golubić, Ivana Petković i debitantica Tanja Kiridžić. Spomenimo i odlične vratarke Jelčić sa 11 i Žderić sa 10 obrana.

Izbornik Zdravko Zovko bio je zadovoljan nastupom hrvatske reprezentacije.

'Zadovoljan sam igrom u obrani u prvom dijelu što nam je omogućilo da odmah napravimo veliku razliku. Očekivao sam jaču Makedoniju, ali ipak moram biti zadovoljan igrom svojih djevojaka. Isprobali smo neke akcije koje bi nam trebale poslužiti za susret za koji se pripremamo, a to je dvostruki ogled s Francuskinjama u lipnju u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo'.

U 2. kolu u subotu Hrvatska će igrati protiv domaćina Srbije.