RUMUNJI RASTUŽILI ZAGREB

Hrvatska će po zlato morati s Kanađanima

16.04.2011 u 22:25

Bionic
Reading

Hrvatska hokejska reprezentacija igrala je u subotu navečer posljednju utakmicu Svjetskog prvenstva Divizije II koje se odigravalo u Zagrebu, no protiv Rumunja nije uspjela ostvariti pobjedu vrijednu zlatne medalje i promocije u viši rang natjecanja. Hrvatska će po zlato morati u borbu s Kanađanima. Gosti su pobijedili sa 2:1

Od prvog dana Svjetskog prvenstva Divizije II koje se odigravalo u Zagrebu, bilo je jasno da će posljednja utakmica natjecanja odlučivati o zlatnoj medalji i putniku u Diviziju I. Hrvatska i Rumunjska definitivno odskaču kvalitetom od ostatka društva koje je igralo hokej u Domu sportova, pa je bilo i logično da do međusobne utakmice ne izgube niti boda i između sebe razriješe dobitnika jack-pota.

Rumunjska je zbog iskustva bila favorit, no Hrvatska je imala tribine, pa su i izgledi jednih i drugih uoči međusobnog sraza bili 50:50 posto. Kad su u pitanju igre do subotnje utakmice, tad su Rumunji ostavili malo bolji dojam, no to nije značilo baš ništa. Hrvatska je izašla pred 3.500 navijača puna optimizma, ali i s utegom imperativa. Ipak, sve je krenulo dobro, Borna Rendulić je već u šestoj minuti pogodio za 1:0, Hrvatska je igrala čvrsto i dobro, a onda se učas sve preokrenulo. Rumunji su igrali jako agresivno, gotovo s namjerom da ozljede suparnika, a za to nisu bili adekvatno sankcionirani.

Takva igra im se isplatila početkom druge trećine kad su iz jedne velike gužve pred golmanom Matom Tomljenovićem ugurali pak u mrežu za 1:1. Gotovo identičnu situaciju vidjeli smo i u posljednjoj trećini kad gosti ponovno na mišiće zabili. U oba slučaja imali su igrača više, i to nakon gluposti naših igrača. Ta im isključenja zaista nisu trebala, a radilo se o naguravanjima kad je pak već bio na suprotnoj strani leda.

Hrvati su do kraja utakmice napadali, stvarali prilike, no do izjednačenja nisu stigli. Rumunji su stigli do pobjede, zlata i Divizije I, a Hrvatskoj ne preostaje ništa drugo nego čekati svoju prigodu iduće sezone i s hrvatskim Kanađanima iz Medveščaka ostvariti cilj koji je u Zagrebu ostao tek san.

Na kraju naglasimo i da je broncu osvojila reprezentacija Islanda.

Hrvatska - Rumunjska 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
1:0 Rendulić (6, asist. Tadić, Kanaet)
1:1 Antal (26, asist. Molnar) PP1
1:2 Petres (45, asis.t Moldovan) PP1