GOLIJADA U DOMU SPORTOVA

Irci poslužili kao 'predjelo' za Rumunje

15.04.2011 u 22:19

Bionic
Reading

U 4. kolu Svjetskog prvenstva Divizije II Hrvatska se u Domu sportova susrela sa slabašnom ekipom Irske. Bila je to, očekivano, igra mačke i miša u kojoj su Irci stigli i do prvih pogodaka na natjecanju u Zagrebu. U konačnici Hrvatska je pobjedila sa 21:4

Utakmica protiv Irske bila je, posve očekivano, najlakša za hrvatske hokejaše na Svjetskom prvenstvu Divizije II koje se gotovo puni tjedan odigrava u Zagrebu. Irski amateri, koji nemaju ni kvalitete ni iskustva, bili su lak plijen Hrvatima. Domaća reprezentacija u laganom je ritmu punila mrežu suparnika i bilo je tek pitanje može li Hrvatska zabiti 22 gola, poput Rumunja. Na kraju, naši su se zaustavili na 21.

S obzirom na viđeno na ledu Doma sportova, utakmica protiv Irske bila je u pojedinim trenucima čak slabija od treninga Brune Breganta, no bilo je to i zagrijavanje za subotnju utakmicu Hrvatske i Rumunjske, nakon koje ćemo saznati tko će osvojiti zlatnu medalju i odlazak u Diviziju I. Tu čast imat će samo pobjednik! Ako je na utakmici protiv Irske bilo 1.500 gledatelja, onda protiv Rumunjske valja očekivati barem duplo više. Jednostavno, bit će to izvrsna utakmica, puna ritma i dobrog hokeja i treba vjerovati da će zagrebačka publika konačno ispuniti tribine Doma sportova barem do pola.

Za Hrvatsku su protiv Iraca zabijali Kanaet (4), Žibret (3), Lovrenčić, Švigir, T. Čunko i Novak (2), te Belić, Brumerčik, Ljubić, Smerdelj, Grozaj i Rendulić po jedan gol. Zanimljivo, Irci do utakmice s Hrvatskom nisu zabili ni pogotka na Prvenstvu, a nama su odmah zabili - četiri! Strijelci za veliko slavlje i ovacije tribina bili su David Morisson, Mark Morisson i Sean Dooley te Gareth Roberts s igračem manje.

Na kraju naglasimo i da je reprezentacija Islanda pobijedila Kinu sa 5:3 u vrlo dobroj i izjednačenoj utakmici te tako osigurala brončanu medalju. U prvoj utakmici dana Rumunji su s lakoćom 'napunili' Bugare i pobijedili sa 10:1.