(PRE)OPUŠTENI DOMAĆINI

Hrvatska teškom mukom do pobjede nad Kinom

13.04.2011 u 22:16

Bionic
Reading

U trećem kolu Svjetskog prvenstva Divizije II koje se igra u Zagrebu reprezentacija Hrvatske dobrano se namučila s Kinom, no na kraju je ipak stigla do pobjede od 5:2 i vrijednih bodova

Kinezi su se u Zagrebu iskazali kao tvrdi i neugodni suparnici Hrvatskoj. Reprezentacija koju su Rumunji s lakoćom razbili s 9:4 u prvom kolu Svjetskog prvenstva Divizije II, skupine B koja se igra u Zagrebu, protiv Hrvatske je odigrala vrlo čvrstu utakmicu s naglaskom na obrani, s kojom je domaća reprezentacija imala puno problema. Bila je to utakmica trećega kola u kojoj je oko 1.000 navijača na tribinama itekako strepilo do posljednjih sekundi utakmice. Srećom, Hrvati su izdržali i stigli do pobjede od 5:2.

Borna Rendulić zabio je dva pogotka, za 1:0 i 3:1, no unatoč tome dojam je da je odigrao ipak malo preopušteno. I inače je Hrvatskoj nedostajalo čvrstine, a Kinezi su to jako dobro koristili. Srećom, domaća reprezentacija je nakon neugodnih 1:1 vrlo brzo u drugoj trećini stigla do uvjerljivog vodstva od 4:1, pa ni brzi gol gostiju, postignut nakon samo 40 sekundi igre u posljednjoj trećini, nije bio baš tako velika prijetnja.

U konačnici, osim Rendulića mrežu Kineza pogađali su još i Mario Sertić, Krešimir Švigir te Dominik Kanaet, koji je zabio peti pogotak 29 sekundi prije kraja, u trenucima kad je Kina igrala bez golmana.

Hrvatska iduću utakmicu igra u petak protiv očajno slabih Iraca koji su u srijedu izgubili od Rumunja 22:0, a da pritom gotovo nisu napustili svoju trećinu. Bit će to prilika za Hrvate da se raspucaju i nazabijaju pogodaka uoči subotnje, odlučujuće utakmice protiv Rumunja. Taj susret odlučivat će o zlatnoj medalji i putniku u Diviziju I. Ukoliko će hrvatski hokejaši odigrati dekoncentrirano i preopušteno, tad će biti puno problema.

U preostaloj utakmici od onih odigranih u srijedu Island je nadvisio Bugarsku sa 3:2 i tako vjerojatno osigurao brončanu medalju. Za potvrdu kolajne morati će još u petak nadvisiti Kinu.