KAZNE PRVACIMA

Hamilton i Alonso gube bodove za zelenim stolom

10.04.2011 u 16:24

Bionic
Reading

Druga utrka svjetskog prvenstva formule 1 Velika Nagrada Malezije na stazi Sepang imala je nastavak i za 'zelenim stolom'. Dvojica bivših svjetskih prvaka Britanac Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) i Španjolac Fernando Alonso (Ferrari) kažnjeni su sa po 20 sekundi dodanog vremena

Hamilton je kažnjen zbog višestruke promjene putanje prilikom obrane pozicije u borbi s Fernandom Alonsom, dok je Španjolac kažnjen zbog kontakta s Hamiltonom. Alonso je usprkos vremenskoj kazni zadržao šestu poziciju, dok je Hamilton pao sa sedmog na osmo mjesto i umjesto šest dobio četiri boda.

Pobjeda je pripala pilotu Red Bulla Nijemcu Sebastianu Vettelu. Aktualni svjetski prvak vodio je od starta do cilja te zaslužio svoju 12. pobjedu u karijeri. Britanac Jenson Button u McLarenu osvojio je drugo mjesto, a Nijemac Nick Heidfeld u Lotus-Renaultu treće.

Vettel je tako na najbolji način započeo obranu naslova jer je slavio i u prvoj utrci u Australiji. Nijemac vodi s maksimalnih 50 bodova ispred Britanaca Buttona (26) i Lewisa Hamiltona koji sada ima 22 boda.

Iduća utrka je Velika Nagrada Kine 17. travnja u Šangaju.