28 KANDIDATA

Červar objavio popis za Slovake i Grke

04.03.2009 u 16:54

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je širi popis od 28 reprezentativaca za utakmice protiv Slovačke i Grčke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se 2010. održati u Austriji

Hrvatska gostuje u Slovačkoj 18. ožujka, a tri dana kasnije u Osijeku će ugostiti Grčku.

Izbornik Lino Červar je odlučio da za te dvoboje kandidiraju vratari: Mirko Alilović, Venio Losert, Mislav Lončar, Mate Šunjić i Marin Šego (za Šegu se čeka suglasnost BiH saveza za nastup u hrvatskoj reprezentaciji); lijeva krila: Ivan Ninčević, Ljubo Vukić i Mateo Hrvatin; desna krila: Ivan Čupić, Vedran Zrnić i Zlatko Horvat; pivoti: Igor Vori, Željko Musa, Branimir Koloper i Andro Vladušić; vanjski igrači: Blaženko Lacković, Ivano Balić, Petar Metličić, Tonći Valčić, Josip Valčić, Damir Bičanić, Drago Vuković, Marko Kopljar, Jakov Gojun, Alen Blažević, Denis Buntić, Domagoj Duvnjak i Marko Koljanin.

'Ovo je širi spisak, a onaj uži s desetak imena manje objavit ću slijedeći tjedan. Kao što vidite na popisu ima i nekih novih imena, no molim vas za malo strpljenja do objave užeg spiska kada ću odgovoriti na sva vaša pitanja', rekao je Lino Červar.

Nastup na EP-u osigurali su domaćin Austrija i aktualni europski prvak Danska, a kroz kvalifikacije još će 14 reprezentacija izvaditi vizu. Hrvatska nastup u Austriji lovi u skupini 4 zajedno s Mađarskom, Grčkom, Slovačkom i Finskom, a dvije najbolje reprezentacije plasirat će se na EP. Trenutačno je u vodstvu Mađarska sa osam bodova, druga je Grčka sa četiri, dok Hrvatska ima dva boda, ali i dvije utakmice manje od vodećeg dvojca. Slovačka je četvrta s dva boda, a Finci su na začelju bez bodova.