POBJEDA GOSTIJU 31:28

Zagreb pružio premalo, a Löwen to iskoristio

27.03.2011 u 19:35

Bionic
Reading

Iako je Löwen slovio za velikog favorita u dvoboju s hrvatskim prvakom, njemačka momčad nije ničim impresionirala. Nažalost, nije ni CO Zagreb, koji je dobar bio tek desetak minuta u drugom dijelu pa na kraju može biti i sretan što na uzvrat u Mannheim putuje sa samo minus tri (28:31)

Najavljivali su 'zagrebaši' veliku utakmicu i čvrstu igru protiv favoriziranog Löwena te se nadali glasnoj podršci pune Arene. Nažalost, ni ovog puta dvorana nije bila puna, što je išlo na mlin uglednog i bogatog gosta te okopnilo ambicije Obrvanove momčadi. Uz dodatak da su uoči same utakmice domaćini ipak odlučili ne riskirati s Tončijem Valčićem, što je osiromašilo napadački arsenal Zagreba.

Gosti su od prve minute imali vodstvo, u nekim fazama utakmice i po četiri pogotka prednosti, do kojih su došli zbog mlake igre CO Zagreba u obrani. Nisu previše pomogli ni vratari Šego i Pešić, pa je već na poluvremenu sve izgledalo izgubljeno.

Ipak, u nastavku smo vidjeli neki drugi, agresivniji Zagreb, kojem se u igri pridružio i oporavljeni Škof, te je pet, šest minuta prije kraja rezultat bio u egalu. Nosioc napadačke igre Zagreba tada su bili Gal, Špiler i Štrlek, ali su na drugoj strani imali velike konkurente u Stefanssonu i Gensheimeru, koji su pogotke ipak postizali lakše nego naši igrači.

Na kraju su Nijemci slavili sa 31:28, osiguravši miran uzvrat u svome Mannheimu. Zagrebu, pak, preostaje nada da se Valčić posve oporavi, domaćini opuste pa da na krilima sreće, u četvrtak, 31. ožujka, ipak naprave sportsko čudo. Kod Zagreba Štrlek, Kopljar i Gal zabili su po 5 golova, dok je najefikasniji kod gostiju bio Gensheimer sa 10 pogodaka.