CO UZ ZAGREB

Metličić ne treba Zagrebu, Balićeva plaća se ne dira

23.03.2011 u 19:23

Bionic
Reading

Rukometni klub CO iz Zagreba potpisao je novi sponzorski ugovor s glavnim sponzorom Croatia osiguranjem produživši tako suradnju za dodatne dvije godine

No, osim službenog povoda za konferenciju za medije, čelni ljudi zagrebačkog kluba osvrnuli su se i na aktualno stanje u CO-u.

Mnoge je zanimalo, kakvi su planovi za budućnost po pitanju igračkog kadra.

'Želja nam je održati se s domaćim igračima. Iduće sezone osim Lige prvaka igrat ćemo i regionalnu ligu i trebat će nam dva pojačanja kako bismo izdržali naporni ritam utakmica', otkrio je glavni menadžer CO-a Zoran Gobac.

Naravno, odmah se kao pitanje nametnuo i dolazak Pere Metličića, koji spada u kategoriju domaćih igrača.

'Pero nas ne zanima. Svaka mu čast, no klupska politika ide u drugom pravcu. Na poziciji desnog vanjskog imamo mlade Kopljara, Stepančića i Šebečića, pa nam Metličić nije potreban. Kad nije došao ove sezone, niti neće', jasan je bio Gobac.

Prvi čovjek kluba progovorio je i riječ-dvije o mogućim odlascima.

'Tonči Valčić je najbliži izlaznim vratima. Njegov menadžer pregovara s nekoliko klubova, no iako bi nama bilo drago da ostane, nećemo ga sprječavati dobije li bolje uvjete. Što se CO-a tiče, od iduće sezone krešemo ugovore, a jedino nećemo dirati Ivana Balića. Njemu su primanja, i to dobrano, smanjena prošle sezone, pa nema potrebe ponovo ih reducirati. No, neki možda dobiju i povišicu', zagonetan je bio glavni menadžer hrvatskog prvaka.

Produženje suradnje s Croatia osiguranjem važno je za budućnost kluba, jer ta tvrtka, zajedno s Inom i Gradom Zagrebom pokriva 75 posto proračuna.

'Bez najmanje četiri milijuna eura godišnje nemamo što tražiti u Europi. Puno će nam pomoći i regionalna liga, jer ćemo više od 30 puta u sezoni biti na televiziji', istaknuo je Gobac otkrivši kako pregovaraju s jednom agencijom oko tv-prava, koja će ona vjerojatno prodati nacionalnoj TV kući.

Bliži se i prva utakmica osmine finala Lige prvaka. U nedjelju stiže njemački Löwen, a trener Ivica Obrvan muku muči s ozljedama igrača.

'Ključna je prva utakmica. Dobijemo li Nijemce 2-3 razlike, proći ćemo', smatra Gobac, a na njegove riječi nadovezao se i direktor kluba Bartol Kaleb.

'Već godina smo konkurentni u Europi, kod kuće nemamo premca, no pravi iskorak i borba za europske naslove mogu se očekivati za sezonu ili dvije', zaključio je Kaleb.