SP 2011. U ZAGREBU

Hokejaši krenuli s pripremama za svjetsko zlato

23.03.2011 u 14:22

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski hokejaši počeli su s pripremama za Svjetsko prvenstvo divizije II koje će se održati u Zagrebu sredinom travnja. Cilj je zlato i promocija u viši rang, no da bi se to ostvarilo, trebat će nadvisiti nekoliko vrlo zahtjevnih suparnika

Hrvatska hokejaška reprezentacija od 10. do 16. travnja u Zagrebu igrat će Svjetsko prvenstvo divizije II te kao domaćin pokušati osvojiti prvo mjesto i tako osigurati povratak u Diviziju I. Prije četiri godine u Zagrebu se također igralo SP i tada su domaći hokejaši uspješno završili svoju misiju. Pobijeđeni su svi suparnici, najteže Srbija koja se pokazala kao vrlo neugodan suparnik, no gotovo puna Ledena dvorana Doma sportova euforično je proslavila trijumf.

Ove godine Srbi se neće sučeliti Hrvatima, no zato će tu biti Rumunji koje naš izbornik Bruno Bregant smatra favoritima natjecanja. Ipak, to ne znači da će hrvatski oklopnici isklizati na zagrebački led spuštenih gaća i s bijelom zastavom.

'Rumunji imaju jako dobre igrače, ali mi ne tražimo alibi. Želimo osvojiti zlatnu medalju i vratiti se u diviziju I. Uz punu dvoranu i dobru igru, vjerujem da ćemo dobiti i tu ključnu utakmicu. Protiv Iraca, Kineza, Islanđana i Bugara ipak će biti malo lakše', kazao je Bregant novinarima okupljenim na prvoj novinskoj konferenciji vezanoj uz predstojeće veliko natjecanje u Zagrebu.

Pripreme reprezentacije započele su u utorak, a na okupljanje su stigla četiri golmana, 11 braniča i 15 napadača. Osim trotjednog uigravanja i općenitih priprema, Hrvatska će do SP-a imati i dvije izvrsne provjere; protiv Srbije u Beogradu već naredne subote i 4. travnja protiv vrlo jakih Mađara, također na gostujućem ledu.

Predsjednik saveza Nikola Švigir obavijestio je o cijenama karata. Važno je napomenuti da će se prodavati po 30 kuna za cijeli dan, što znači za sve tri utakmice, dok će paketi za svih 15 susreta biti po cijeni od 100 kuna. Time se želi privući gledatelje u Dom sportova, pogotovo na utakmice domaće momčadi. Na prošlom SP-u u Zagrebu, 2007. godine, prosjek gledatelja na utakmicama Hrvatske bio je 3.700 ljudi, što je nevjerojatan broj ostvaren u vremenima kad još u metropoli nije vladala takva pomama za hokejem na ledu.

Za kraj napomenimo da je Hrvatski savez hokeja na ledu predvidio i novčane nagrade za zlatnu medalju: po 1.000 eura svakom igraču, što je za domaće hokejaške prilike prilično puno!