FINANCIJSKA POMOĆ

Abramovič Isinbajevoj gradi dvoranu

21.03.2011 u 14:45

Bionic
Reading

Vlasnik engleskog nogometnog premierligaša Chelsea Roman Abramovič namjerava preurediti sportsku dvoranu u Volgogradu kako bi svjetska rekorderka u skoku s motkom Jelena Isinbajeva mogla trenirati u rodnom gradu

Za sada nije poznato koliki će biti troškovi radova, međutim bit će to sitnica za ruskog tajkuna koji je trenutačno 53. najbogatija osoba na svijetu čije se bogatstvo procjenjuje na 13,4 milijardi dolara.

Vijest izgradnje nove dvorane u Volgogradu potvrdio je i predsjednik Ruskog atletskog saveza Valentin Balakničjov otkrivši kako je Isinbajeva osobno zatražila pomoć od Abramoviča.

'Jelena je kontaktirala Abramoviča i zatražila pomoć. Njihov razgovor je očito bio uspješan jer uskoro počinju radovi,' kazao je prvi čovjek ruske atletike.

Dvorana će biti kompletno preuređena kako bi u njoj mogli trenirati i ostali atletičari, a ne samo olimpijska pobjednica i svjetska rekorderka u skoku s motkom.

Osim Isinbajeve iz Volgograda dolaze još dvije olimpijske pobjednice - skakačica u vis Jelena Slesarenko koja je osvojila zlato u Ateni 2004. godine, te olimpijska pobjednica u skoku u dalj iz Atene Tatjana Lebedeva.