VATERPOLO

Rijeka domaćin finala Eurolige, Srbi poludjeli

03.03.2009 u 12:29

Bionic
Reading

Iako je Beograd figurirao kao glavni kandidat za domaćina završnice vaterpolske Eurolige, čelništvo Europskog saveza vodenih sportova (LEN) izabrao je u ponedjeljak Rijeku za domaćina najboljih vaterpolskih momčadi Europe

Srpska vaterpolska javnost s iznenađenjem je primila vijest da će Rijeka 22. i 23. svibnja biti domaćin završnog turnira Eurolige. Naime, prema njima, Beograd, odnosno Partizan, bio je siguran domaćin te su navodno imali usmena obećanja od čelnika LEN-a. No na kraju Beograd je izvisio.

Tako će Rijeka, iako nema klub u Euroligi, biti domaćin završnice, a osim Juga koji se plasirao u četvrtfinale, priliku da dođe u završnicu ima i zagrebačka Mladost. U Srbiji su nemalo šokirani te kritiziraju odluku LEN-a da se Rijeci dodijeli domaćinstvo, no kako navodi portal mtsmondo.com, Rijeka nije daleko od Beograda pa Grobari (navijači Partizana) neće puno morati putovati!

Bez obzira na ljutnju naših istočnih susjeda, mi možemo biti zadovoljni što je hrvatski vaterpolo dobio još jedno priznanje te što će Rijeka dočekati najbolje momčadi Europe ovoga trenutka.