FURIOZNO PREKO FURIJE

Vuković: Ovakva Hrvatska može dobiti svakoga

14.03.2011 u 08:19

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža je večerašnju pobjedu u uzvratnoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Španjolske 23:21 ocijenio velikom za našu reprezentaciju, dok je izbornik španjolske vrste Rivera Lopez Valero je rekao kako su hrvatski rukometaši igrali ekstra dobro u protunapadu

'Čestitam mojim igračima jer su dali maksimum i u dvije utakmice protiv Španjolske ostvarili dvije pobjede protiv velikog protivnika koju vodi veliki trener Rivera,' izjavio je Goluža nakon večerašnje utakmice u Spaladium Areni.

Po njegovim riječima u Hrvatskoj je puno negativnih stvari, ali sportaši unatoč tomu uspijevaju.

'Pobjedama protiv Španjolske u Splitu a prije nekoliko dana i u Španjolskoj razveselili smo hrvatski narod kojem nedostaje pozitivne atmosfere,' rekao je Goluža. Posebice je zahvalio publici na podršci u Spaladium Areni rekavši kako su im se hrvatski rukometaši pobjedom i igrom odužili na najljepši način.

'Naša rukometna reprezentacija je jedna obitelj,' naglasio je Goluža odgovarajući na upit kako komentira činjenicu da su svaki zgoditak naše reprezentacije pozdravljali igrači koji su sjedili na klupi skačući svi od radosti.

Po Golužinom tumačenju jako je važno da su u današnjoj pobjedi nad, kako se izrazio, jakom Španjolskom, nastupili svi naši igrači koje je pozvao za taj susret, te je rekao kako nitko nije prekrižen iz reprezentacije te su, dodao je, ne samo Mirku Aliloviću, nego i drugim potencijalnim reprezentativcima vrata otvorena.

Najavljujući iduću kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo protiv Rumunjske, Goluža nije isključio mogućnost da se neke igrače odmori, ali unatoč tomu i u toj će utakmici naša reprezentacija ići na pobjedu.

'Ima dijelova igre u kojoj naša reprezentacija može igrati još puno bolje i nastojat ćemo ukloniti nedostatke,' kazao je Goluža.

Osvrnuvši se na nedavno Svjetsko prvenstvo na kojem je Hrvatska reprezentacija osvojila 5. mjesto, Goluža je kazao kako je on, ali i svi drugi željeli uspjeh na tom natjecanju. 'Bilo je grešaka, ja ne bježim od toga i na svemu tome se treba učiti,' dodao je Goluža.

Izbornik španjolske reprezentacije Rivera je izjavio kako je u večerašnjoj utakmici 'protunapad hrvatske reprezentacije bio ekstra dobar, a velike zasluge za to pripadaju Ivanu Baliću.'

'U pobjedi hrvatske reprezentacije najvažnija je bila Balićeva uloga,' dodao je španjolski izbornik rekavši kako je hrvatska reprezentacija večeras pokazala 'vrhunsku igru.'

Drago Vuković je istaknuo kako je za njega ovo bila utakmica puna emocija jer je igrao pred punom Spaladium Arenom u svojem Splitu.

'Publika je u ovoj teškoj situaciji napravila pravi štimung i ja navijačima skidam kapu,' kazao je Vuković. Dodao je da hrvatska rukometna reprezentacija može pobijediti svakoga na svijetu kad igra obranu na takvoj razini kao što je to bio slučaj u večerašnjoj utakmici protiv Španjolske te da takvoj igri treba težiti i u buduće.