DOMINACIJA U SPLITU

Probudila se Morska vila, opet pala Španjolska

13.03.2011 u 19:20

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši su lakoćom svladali rivale iz Španjolske i praktično osigurali prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini za Euro iduće godine u Srbiji. Za potvrdu im treba još jedan bod iz dvoboja protiv Rumunjske ili Litve

Hrvatska je trijumf iz Ciudad Reala potvrdila i u krcatoj splitskoj areni u kojoj su brončani s nedavnog SP-a Španjolci pali rezultatom 23:21 (15:12).

Hrvati su počeli nekako rezervirano, trebalo im je malo da se aklimatiziraju na odličan ugođaj koji su stvorili Splićani i njhovi gosti. Španjolska je u prvih 20-ak minuta kontrolirala rezultat, ali Gojun (sanjao je gol Šterbiku) je kod 8:7 donio prvo vodstvo. Drugo je došlo nakon penala Vedrana Zrnića, koji je nedavno dobio blizance, za 11:10, i od tada Španjolska više nije dobila priliku za povratak.

Španjolci su natjerani na forsiranje kroz sredinu obrane, dok su Golužini igrači odigravali raznovrsnije akcije i sjajnog Šterbika ostavili bez značajnijeg učinka.

Do poluvremena je prednost narasla na tri gola, a nakon ukradene lopte i kontre Balića u 35. minuti i na pet golova razlike. Krenulo je odrađivanje posla u kojemu je pala razina kreacije u hrvatskom napadu, ali vratari Šego i Blažičko na isteku nisu dali Španjolcima da priđu bliže od dva gola zaostatka.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Drago Vuković sa pet, Domagoj Duvnjak i Ivan Čupić sa po četiri gol, dok je Marin Šego 'zaključao' vrata sakupivši 15 obrana.

Nakon dvoboja igrači su stvorili pobjednički prsten i predvođeni Marijanom Banom, uz vokalnu podršku krcate dvorane, otpjevali Morsku vilu. Rukometaši ponovno jašu.