PAO NAKON PRODUŽETKA

KAC uz pomoć sudaca zaustavio Medveščak

09.03.2011 u 09:55

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka odigrali su sjajnu utakmicu u Klagenfurtu, no osim KAC-a, za protivnike su imali i suce, pa konačnih 6:5 (2:3, 2:1, 1:1; 1:0) za KAC ne iznenađuje. Momčad iz Klagenfurta u polufinale je otišla s rezultatom 4:1

Hokejaši Medveščaka časno su se oprostili od ovogodišnjeg izdanja EBEL lige. U petoj utakmici četvrtfinalne serije, u kojoj se igra do četiri pobjede, 'medvjedi' su domaćine držali u šahu prve dvije trećine, to jest sve do trenutka dok suci nisu odlučili pomoći domaćinima. A nakon toga morali su uložiti dvostruko više snage, što su i napravili, pa su pet sekundi prije kraja uspjeli preko Sandrocka pogoditi za 5:5, to jest izboriti produžetak.

Domaćin je vodio 1:0 i 2:1, 'medvjedi' su okrenuli rezultat na 4:2, potom je KAC nanizao tri uzastopna gola, do kojih su stigli jer su suci svaki krivi pogled 'medvjeda' kažnjavali isključenjem. Ipak, smogli su Bradleyjevi dečki snage i pet sekundi prije kraja izborili spomenuti produžetak, no onda je presudila duža klupa i više svježine, što je Tyler Scofield pretvorio u konačnu pobjedu 6:5, odnosno uspjeh KAC-a koji je sa 4:1 preko 'medvjeda' prošao u polufinale.

'Kada ti ovako sude, ne možeš previše ni očekivati', bio je komentar Johna Hećimovića, a trener Bradley svojim je igračima mogao samo čestitati na herojskom otporu:

'Nećemo plakati. Čestitao sam igračima na dobroj sezoni jer smo, unatoč usponima i padovima, uspjeli ostvariti cilj, a to je doigravanje. Sezona je bila dobra, vidjet ćemo što dalje jer neki će se spakirati, a neki ostaju.'
Golove za 'medvjede' zabili su Frank Banham (12), Ryan Kinasewich (17), Thomas Guidarelli (18), Greg Day (26) i Robby Sandrock (59), dok su strijelci za domaćine bili Christoph Brandner (10, 42), Tyler Scofield (16, 73), Martin Schumnig (33) i Dieter Kalt (36).