NAKON PRVOG DANA 1:1

Dodig propustio meč loptu i ostavio Nijemce na životu

04.03.2011 u 21:30

Bionic
Reading

Nakon prvog dana Dvais cup dvoboja između Hrvatske i Njemčake je 1:1. Nažalost, Ivan Dodig propustio je priliku i meč loptu, a Philpp Kohlschreiber je to iskoristio i ostavio Nijemce 'na životu'

Nakon četiri sata i 36 minuta provedenih na terenu u Dvorani 2 zagrebačkog Doma sportova Ivan Dodig morao je čestiati Philippu Kohlschreiberu na pobjedi 6:4, 3:6, 4:6, 7:6 (6), 6:4. No, imao je inaš tenisač priliku meč riješiti u svoju korist jer u tie-breaku četvrtog seta imao je i meč loptu.

Nakon što u prvih osam gemova susreta niti jedan igrač nije uspio osigurati 'break-loptu', Dodig je kod rezultata 4:4 izgubio svoj servis nakon dvostruke servis-pogreške i promašenog forhenda, a odmah u sljedećoj igri imao je tri prilike za povratak u prvi set. Ipak, Kohlschreiber je u najvažnijim trenucima odigrao odlično i riješio prvi set u svoju korist sa 6:4.

Jedini 'break' u drugom setu Dodig je ostvario za vodstvo od 3:1 nakon kojega je sigurno držao servis sve do trenutka kada je servirao za set. Tada je Kohlschreiber osigurao dvije prilike za "break", ali Dodig se izvukao odličnim servisima da bi potom Nijemac napravio dvije pogreške i olakšao našem igraču put do izjednačenja.

Na početku trećeg seta Dodig je spasio nove dvije prilike Kohlschreibera za 'break' da bi do ključne prednosti stigao oduzevši suparniku servis za vodstvo 5:4. Dodig je do prigode stigao sjajnim bekhend reternom da bi potom Kohlschreiber izbacio jednu loptu u aut.

Najzanimljivije je bilo u četvrtom setu u kojemu su oba igrača imala nekoliko prigoda za oduzimanje servisa suparniku, a iskoristili su po jednu. Kohlschreiber je poveo sa 2:0, ali Dodig je odmah vratio izgubljeni servis za bi kod rezultata 3-3 imao dvije prilike za novi 'break'. Nakon što ih nije iskoristio, kod rezultata 3:4 izvukao je sjajnim servisima zaostatak od 0:40.

O pobjedniku četvrtog seta odlučivao je 'tie-break'. Dodig je imao inicijativu na početku, u dva je navrata imao 'mini-break' prednosti, ali je s dva izgubljena poena na svoj servis inicijativu prepustio Kohlschreiberu. Dodig je ipak još jednom uspio izjednačiti, a potom osigurati i meč-loptu povevši sa 6:5. No, tada je Nijemac osvojio oba poena na svoj servis, da bi potom Dodig dvostrukom servis-pogreškom poklonio Kohlschreiberu poravnanje na 2:2 u setovima.

Peti je set započeo Dodigovim izgubljenim servisom. Nakon dva asa za 30:0, Dodig je napravio četiri pogreške zaredom i pružio Kohlschreiberu veliku prednost. Fanatičnom borbenošću Dodig je uspio vratiti 'break' zjednačivši na 4:4, ali u sljedećoj je igri nažalost još jednom izgubio servis, a Kohlschreiber prilikom servisa za meč nije dopustio našem igraču da ga ugrozi, te je nakon više od četiri i pol sata igre donio poravnanje u ukupnom rezultatu.

U subotu je od 15 sati na rasporedu igra parova, za Hrvatsku su prijavljeni Ivan Dodig i Ivo Karlović, dok bi za Njemačku trebali igrati Christopher Kas i Philipp Petzschner.

Pobjednik susreta Hrvatska - Njemačka u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz dvoboja Austrija - Francuska.

Četvrtfinala će se igrati od 8. do 10. srpnja.

HRVATSKA - NJEMAČKA 1:1

MARIN ČILIĆ - Florian Mayer 4:6, 6:0, 4:6, 6:3, 6:1
IVAN DODIG - Philipp Kohlschreiber 4:6, 6:3, 6:4, 6:7 (6), 4:6