PAO I 'CRNI MAYER'

DC: Čilić nakon velike borbe donio prvi bod

04.03.2011 u 16:29

Bionic
Reading

U uvodnom dvoboju prvog kola svjetske skupine Davis cupa Hrvatska je u Zagrebu povela protiv Njemačke sa 1:0. Pobjedu je donio prvi Prpićev reket Marin Čilić, koji je prvi put u karijeri svladao Floriana Mayera

Rezultat 4:6, 6:0, 4:6, 6:3, 6:1 i 192 minute igre dovoljno govore kakva se drama odvijala u maloj dvorani Doma sportova. Gledatelja je bilo vrlo malo, a odluka HTS-a da se, umjesto u Osijeku, igra u Zagrebu donesena je zbog 200.000 kuna. Nadajmo se da će ta svota spasiti savez.

Mayer je, inače, jedan od najneugodnijih igrača na touru za Čilića, raznovrstan i strpljiv. Oba puta dobivao ga je bez izgubljenog seta, a i prvi set danas otišao je na njegovu stranu.

Uzeo je Čilićev servis na kraju seta i najavio nove frustracije za sjajnog Međugorca. Ipak, Čilić je sve okrenuo na svoju stranu sjajnim drugim setom u kojem protivniku nije ostavio niti gem, ali Nijemca se ne može slomiti tako lako.

U trećem je ponovno pala razina Marinovog servisa i nakon gomile (Mayer tri, Čilić dva) oduzetih servisa Mayer je poveo sa 2:1. Ipak, Čilić je pokazao zašto je, za razliku od svog protivnika, nekada stolovao među deset najboljih igrača svijeta i pojačao ritam.

Uz veliku borbu potpuno je okrenuo tijek događaja i furiozno dokrajčio iznimno neugodnog protivnika.

Hrvatska je povela, a drugi meč dana igra Ivan Dodig protiv najbolje plasiranog njemačkog igrača Philippa Kohlschreibera. Ivanu je to prvi 'živi' meč u Davis cup karijeri, a za publiku je važno (možda i ključno) napomenuti da je ulaz besplatan.

Izbornik Prpić tijekom meča je rekao da je atmosfera sramotna, ali možda se tijekom vikenda dojam i popravi.