KAC VODI 1:0

Medvjedi ispustili pobjedu u Klagenfurtu

27.02.2011 u 20:26

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka poraženi su u Klagenfurtu u prvoj utakmici doigravanja EBEL lige od domaćeg KAC-a 3:2. Iako su 'medvjedi' imali vodstvo od 2:1, prvoplasirana momčad regularnog dijela sve je preokrenula i na kraju slavila

EBEL liga došla je do faze doigravanja, a u prvoj utakmici četvrtfinala Medveščak je kao osmoplasirana momčad regularnog dijela gostovao kod prvoplasiranog KAC-a. U izuzetno napetoj utakmici domaćini su zahvaljujući odličnoj igri u drugoj trećini slavili 3:2.

Domaći KAC izvrsno je otvorio utakmicu. Već u šestoj minuti, samo par trenutaka nakon što je isključen Prpic, KAC je poveo golom Schntza koji je pokupio jednu odbijenu pločicu. Činilo se da će se 'medvjedi' provesti dosta loše, no to je bio krivi dojam. Ni nepunu minutu nakon primljenog pogotka Medveščak izjednačuje preko Filewicha koji je iskoristio pogrešku Siklenke i pogodio nebranjeni gol.

U tim trenucima 'medvjedi' su igrali vrlo dobro, a svoje napore su naplatili u 15. minuti kada su poveli 2:1. Medveščak je u vodstvo doveo Andy Sertich jakim udarcem nakon gužve pred golom KAC-a. Vodstvom zagrebačke momčadi završila je prva trećina.

Nažalost, u drugoj su 'medvjedi' sve prosuli. U 34. minuti Siklenka, koji je bio krivac za prvi pogodak Medveščaka, se iskupio te je svladao Kristana i izjednačio rezultat na 2:2. Potpuni preokret KAC-a dogodio se samo tri minute kasnije kada je Geier iskoristio neopreznost obrane i donio prednost Klagenfurtu, a kasnije se ispostavilo i pobjedu.

Posljednja četvrtina protekla je u pokušajima Medveščaka da izjednači, no ovog puta jednostavno više nije bilo 'benzina'.

Iduća utakmica na rasporedu je 1. ožujka u Domu sportova, a igra se na četiri pobjede.