DAVIS CUP

Čile u Hrvatskoj bez najboljeg igrača

27.02.2009 u 19:15

Bionic
Reading

Reprezentacija Čilea igrat će u Poreču protiv Hrvatske od 6. do 8. ožujka bez svog prvog reketa Fernanda Gonzaleza, potvrđeno je u petak

Gonzalez je na svojoj internetskoj stranici objavio da zbog problema s leđima, koji traju od osvajanja Vina del Mara početkom veljače, neće moći igrati za reprezentaciju u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa.

Zbog tih je problema već propustio ATP turnir u Memphisu na kojem je planirao igrati, a definitivno je od odlaska u Poreč odustao nakon što se na treningu nakon 40 minuta stanje dodatno pogoršalo. Ne samo s leđima, nego je došlo do upale živca zbog koje ima problema s lijevom nogom i sigurno je da neće nastupiti protiv Hrvatske.

Umjesto Gonzaleza će izbornik Čilea Gildemeister pozvati Hansa Podlipnika. Za gostujući sastav će tako kandidirati Nicolas Massu (81. na ATP listi), Paul Capdeville (94.), Guillermo Hormazabal (327.) i Hans Podlipnik-Castillo (442.).
Hrvatski izbornik Goran Prpić nominirao je Marina Čilića (19.), Ivu Karlovića (29.), Marija Ančića (30.) i Roka Karanušića (120.).