PRODULJENJE ROKA?

Split nije izgubio šansu za EP u atletici

25.02.2011 u 18:54

Bionic
Reading

Splitska dogradonačelnica Anđelka Visković popodne je najavila kako će se od Europske atletske federacije tražiti produljenje roka od mjesec dana za kandidaturu Splita za domaćina Europskog prvenstva u atletici 2016., koji istječe 28. veljače 2011.

Produljenje se traži do kraja ožujka kako bi se mogla održati sjednica Gradskog vijeća na kojoj bi se odlučilo o kandidaturi. Odluka nije donesena na sjednici u petak jer nije bilo kvoruma i sjednica je prekinuta.

'Kad je prekinuta sjednica gradskog vijeća, telefonom sam razgovarala s ravnateljem Hrvatskog atletskog saveza (HAS) Sinišom Ergotićem koji mi je rekao kako će se kod Europske atletske federacije zauzeti da se krajnji rok za kandidaturu Splita s 28. veljače produlji za mjesec dana', izjavila je Visković za Hinu.

Dodala je kako će Ergotić u subotu doputovati u Split kako bi se s predstavnicima gradskih vlasti dogovorio o zahtjevu da Europska atletska federacija produlji rok za kandidaturu Splita za domaćinstvo Europskog prvenstva u atletici 2016.

Po riječima Anđelke Visković vjeruje se kako bi Europska atletska federacija mogla produljiti rok za kandidaturu Splita jer se odluka o domaćinu Europskog prvenstva u atletici 2016. donosi u studenom ove godine.