POSEBNA ČAST

Vlašić i Kljaković-Gašpić sportaši Splita za 2010.

22.02.2011 u 18:38

Bionic
Reading

Atletičarka Blanka Vlašić i jedriličar Ivan Kljaković-Gašpić na današnjoj su svečanosti u organizaciji Splitskog saveza sportova proglašeni najboljim sportašima Splita za 2010. godinu

'Nije lako biti najbolji sportaš Splita, jer znam što sport u Splitu znači i koliko je sportaša poniklih u njemu postiglo vrhunske rezultate. Uvijek je posebna čast biti najbolji sportaš Splita', rekla je Blanka Vlašić, koja je ranije proglašena najboljom atletičarkom svijeta u 2010. godini, a Međunarodna federacija sporstkih novinara (AIPS) proglasila ju je najboljom sportašicom svijeta za 2010.

Ivan Kljaković-Gašpić, koji je u 2010. godini obranio naslov europskog prvaka u klasi finn, izjavio je kako mu činjenica što se njegovi rezultati cijene u Splitu predstavlja podstrek. On je najavio da mu je sljedeća ambicija osvajanje odličja na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu.

Najboljom ženskom ekipom Splita za 2010. godinu proglašen je Odbojkaški klub Split koji je prošle godine osvojio drugo mjesto u hrvatskom prvenstvu. Najboljim muškim klubom proglašen je Hajduk za osvojen hrvatski nogometni Kup u 2010. godini.