HRVATICE SLABE

Marlies Schild održala svijetu novu slalomsku lekciju

19.02.2011 u 10:27

Bionic
Reading

Marlies Schild izvrsno je odvezla prvu vožnju slaloma u Garmicshu i apsolutni je favorit za zlatnu medalju. Naše djevojke, sad već tradicionalno, nisu vozile dobro

Teška slalomska staza najbolje je odgovarala Marlies Schild koja je gotovo deklasirala suparnice u prvoj vožnji na Svjetskom prvenstvu u Garmischu. Osim Tanje Poutiainen koja zaostaje za 0,21 sekundu te Katrin Zettel (0,61), sve ostale skijašice gotovo su izgubile priliku da se bore za zlatnu svjetsku medalju. Štoviše, samo prvih pet skijašica zaostaje za vodećom Austrijankom u manje od jedne sekunde, dok već Ana Kirchgasser zaostaje 1,24 sekunde, a Nicole Hosp ima nevjerojatan zaostatak od sekunde i 53 stotinke.

Najveća hrvatska uzdanica Ana Jelušić tehnički je fino odskijala, no vrlo sporo i za vodećom Schild zaostaje ogromne tri sekunde i 58 stotinki. Time je vrlo vjerojatno izgubila mogućnost da se ugura barem u prvih 15 na kraju utrke, što bi ovog trenutka bio priličan uspjeh i za nju i za hrvatsko žensko skijanje.

Sofija Novoselić startala je s brojem 52, a zaostatak za vodećom joj iznosi 5,12 što nije dovoljno za drugu vožnju, dok je Iva Mišak bila još slabija i njezin je zaostatak 7,16 sekundi. Tea Palić nije stigla do cilja. Prvi lauf je još u tijeku, na startu je više od 110 skijašica.

USKORO OPŠIRNIJE