TSONGA PREJAK

Ljubičić bez prvog finala sezone

12.02.2011 u 16:31

Bionic
Reading

Ivan Ljubičić je u polufinalu turnira iz serije 500 u Rotterdamu poražen od Francuza Joa Wilfrieda Tsonge rezultatom 6:4, 7:6 (6)

Ljubičić je dan ranije slavio u trileru protiv Baghdatisa, dok je Tsonga, nakon predaje Berdycha u prošlom kolu, bio sasvim svjež i zasluženo će igrati finale najvećeg nizozemskog turnira.

Ivan u prvom setu nije imao odgovor na Tsongine servise, dok je tamnoputi Francuz iskoristio svoju jedinu priliku za break u toj fazi i osvojio prvi set. U drugom je Ljubičić stvorio veliku prednost i pri rezultatu 5:3 servirao za set, no Tsonga se vratio i u odlučujućoj igri iskoristio drugu meč loptu.

Ključan element je bio početni udarac. Ivan je bio na ispodprosječnih 51 posto, dok je Tsonga ubacivao tri od četiri prva pokušaja i tako si stvorio nedostižnu prednost pred Ljubičićem. Ipak, Ivan je u Rotterdamu pokazao odličnu formu koja će mu u ponedjeljak donijeti novo poboljšanje bodovnog zbira na ATP ljestvici. Ovoga tjedna ih je osvojio 180 i ponovno će preći granicu od 2.000 bodova, a u novi lov kreće već idućeg tjedna u Marseilleu gdje ga u prvom kolu čeka 41. igrač svijeta Golubev.

Tsonga će se za naslov boriti protiv boljeg iz ogleda Soderlinga i Troickog.