ATP ROTTERDAM

Troicki zaustavio Čilića u četvrtfinalu

11.02.2011 u 23:21

Bionic
Reading

Viktor Troicki pobijedio je našeg Marina Čilića u četvrtfinalu ATP turnira u Rotterdamu 7:5, 6:3

Srbin Viktor Troicki uspio je za 87 minuta pobijediti našeg Marina Čilića u četvrtfinalu ATP turnira u Rotterdamu 7:5, 6:3. Čilić je sjajno otvorio meč - već u prvom gemu oduzeo je servis suparniku, a potom mirno servirao za 2:0. Imao je i dvije break lopte za 3:0 te dvije za 4:1, no nije uspio i u šestoj igri prvi put je izgubio servis. Ipak, imao je nove dvije lopte za break kod rezultata 4:4, no Troicki se još jednom izvukao odličnim servisima. Kod vodstva 6:5 Troicki je drugi put iskoristio break loptu za gem i set. Nažalost, od čak devet prigoda za break Čilić je u toj fazi igre iskoristio samo jednu, dok se Troicki u takvim situacijama, a imao ih je samo tri, bolje snašao. U dva je navrata oduzeo servis našem tenisaču, a posljednji put u 12. gemu.

U drugom setu bilo je još izvjesnije. Čilić je u šestom gemu na svoj servis stigao do 40:0, ali je potom suparnik uspio prvo sustići prednost, pa i izboriti dvije prigode za break. No Čilić se taj put izvukao. Međutim, na svom novom servisu ponovno je iskazao nesigurnost koju je Troicki pretvorio u veliku prednost (5:3). Posljednju prigodu da ostane u meču Čilić je imao u zadnjem gemu, kada je spasio dvije meč lopte i stigao do šanse za break. Ipak, ni to nije bilo dovoljno našem tenisaču te je na kraju morao čestitati protivniku. Troicki je imao 11 as-servisa u meču, Čilić tek dva, a i prvi servis bio je uvjerljivo na strani Srbina (71 posto, naspram Marinovih 48 posto).

Bio je to njihov sedmi susret i drugi Čilićev poraz. Marin je izgubio i u posljednjem susretu igranom prošle godine u Torontu.

REZULTATI:
MARIN ČILIĆ (HRV) - Viktor Troicki (Srb) 5:7, 3:6
Robin Söderling (Šve/N.1) - Mikail Južnji (Rus/N.6) 6:4, 7:6 (5)
IVAN LJUBIČIĆ (HRV/N.7) - Marcos Baghdatis (Cip) 6:4, 6:7 (6), 7:6 (4)
Jo-Wilfried Tsonga (Fra/N.8) - Tomas Berdych (Češ/N.4) predaja Čeha