SUPERMAMA

Clijsters opet najbolja: Lijepo je na vrhu

11.02.2011 u 20:49

Bionic
Reading

Belgijska tenisačica Kim Clijsters ponovo je svjetski broj jedan. Plasmanom u polufinale WTA teniskog turnira u Parizu Clijsters se vratila na vrh WTA ljestvice i s trona svrgnula Dankinju Caroline Wozniacki

Clijsters se nedavnim osvajanjem Australian Opena, svog četvrtog Grand Slam turnira u karijeri, približila Wozniacki na samo 140 bodova zaostatka, a plasmanom u polufinale WTA turnira u Parizu osvojila je dovoljno bodova za preuzimanje vodstva.

Clijsters je tijekom karijere na broju 1 WTA ljestvice bila ukupno 19 tjedana, tijekom 2003. i 2006. godine. Prije četiri godine je napustila tenis zbog trudnoće, međutim nakon poroda se vratila. Wozniacki je predvodila tenisačice od 11. listopada prošle godine.

'Sretan sam zbog plasmana u polufinale pariškog turnira i činjenice da sam ponovo svjetski broj jedan. Lijep je osjećaj biti na vrhu WTA ljestvice, no moj se život zbog toga neće promijeniti,' kazala je Clijsters koja je u četvrtfinalu turnira u Parizu pobijedila Australku Jelenu Dokić 6:3, 6:0.