UMIRE ZAGREB OPEN

Jecaji direktora zagrebačkog turnira

07.02.2011 u 08:22

Bionic
Reading

Nakon finalnog dvoboja PBZ Zagreb Indoorsa pred medije su tradicionalno sjeli organizatori turnira Branko Horvat i Goran Ivanišević, među koje se uglavio i Milan Bandić

Bandić je obećao da će Zagreb Indoors ići dalje, kao i preostala dva kapitalna gradska sportska projekta: skijaške utrke svjetskog kupa i atletski miting Hanžek.

'Ne sjećam se kada sam vidio da se netko bori kao Ivan ovoga tjedna. Drago mi je da je ovom pobjedom vratio turniru sve što je ovdje imao priliku postići, a uvjeren sam da će ovakvom igrom osvajati još titula na ATP touru', bio je miran u uvodu Branko Horvat i najavio.

'U ovakvim uvjetima bolji turnir nismo mogli imati, žao mi je tek što su Goran i Čilić pali u prvom kolu parova jer je gledanje živuće legende užitak koji je teško nadmašiti. Opstat ćemo i očekujem da su najbolja izdanja turnira tek pred nama', kaže Horvat.

Goran Ivanišević se zahvalio i gradskim i državnim strukturama koje su podržale tunir, pohvalio glavnog sponzora, a neodlučnim ulagačima rekao da dođu, da ih nitko neće ugristi. Zaželio je i više publike u budućim godinama.

'Dodig je zrelim, odličnim tenisom zaslužio trofej i pokazao da će uskoro biti debelo ispod 50. mjesta na ljestvici. Vrlo brzo. A važno je i što smo dobili važnog Davis cup igrača', smatra Goran Ivanišević.

Financijska struktura turnira još nije zaokružena i čini se da će se Grad morati dodatno financijski angažati, ali Horvata je ravno u srce ubolo pitanje o budućnosti zagrebačkog Challengera Zagreb opena čiji je također direktor. Rasplakao se kao malo dijete i ostao jecati.

'Oprostite, to mi je bolna tema. Taj turnir vodim 15 godina, ali izgleda da je gotovo. Nemam srca poslati dopis ATP kojim ćemo ga i službeno otkazati, još gajim nadu i imam par prijatelja koji možda uspiju skupiti tih nekoliko stotina tisuća kuna. Pričekat ćemo još malo, ali turnir je pred otkazom. Jasno mi je da Grad ne može sve, čini se da nam nema pomoći', pred kraj se već skoncentrirao emotivni Horvat.