SPAŠENA NEDJELJA

Dodig nastavio seriju hrvatskih velikana

05.02.2011 u 20:46

Bionic
Reading

Nastavlja se nevjerojatna serija na hrvatskim dvoranskim turnirima i u devetom finalu igrat će domaći igrač

Ivan Dodig je u jednom od najboljih mečeva PBZ Zagreb Indoorsa svih vremena slomio Guillerma Garciu Lopeza i ušao u prvi veliki finale karijere. Strašan je to domet Međugorca koji juriša prema najboljih 50 igrača ATP ljestvice. Danas je 84., a u ponedjeljak će biti ispod 68. mjesta.

Nakon što je Goran Ivanišević u '90-ima osvajao sva tri izdanja Croatian Indoorsa (dva u Zagrebu i jedan u Splitu), seriju je (na turniru koji nje nasljednik tih događaja) 2006. nastavio Ivan Ljubičić, koji je u finalu svladao Koubeka. Godinu kasnije Baghdatis je postao prvi stranac s naslovom u Zagrebu, a iduće godine mu se šokantno priključio i Ukrajinac Stahovski, ali u oba navrata Ljubičić je igrao finale i tako nedjelju ostavio zanimljivom.

2009. je donijela klimaks kada su finale igrali Čilić i Ančić, da bi lani Čilić titulu obranio protiv Berrera. Deveti uzastopni finale visio je o niti, ali neumorni Dodig je spasio stvar i zanimljivim učinio i posljednji meč.

Daleko od toga da finale, recimo, Lopez - Mayer ne bi nudio kvalitetan tenis, ali veliko je pitanje zanima li Zagrepčane tenis u kojem nemaju za koga navijati, a da ne uključuje trojicu najboljih. Srećom, odgovor nećemo saznati još barem godinu dana.