PRVI POLUFINALE

Dodig preko Ljube do rezultata karijere

04.02.2011 u 21:32

Bionic
Reading

U dvoboju dvojice Ivana u četvrtfinalu Zagreba Dodig je probio psihološku barijeru i svladao Ljubičića rezultatom 6:4, 6:4

Dodig, koji će od ponedjeljka prvi puta biti bolji od 80. mjesta ATP ljestvice, u oba dosadašnja ogleda s iskusnijim imenjakom uzeo je prvi set i na kraju gubio. U međuvremenu je dodatno sazrio i svoj napredak demonstrirao pred oko 1.500 gledatelja u Domu sportova.

Ponovno je dobio prvi set u kojemu je beskompromisnom igrom nadjačao solidnog Ljubičića. Nije se Dodig štedio. Trčao je na svaku loptu, vraćao u španjolskom stilu i iskombinirao neke zaista sjajne poene koji potvrđuju da bi ulazak među najboljih 50 trebali biti samo pitanje vremena. U cijelom meču nije izgubio servis, a najviše je visio u servisu za 5:3 u drugom setu kada je Ljubičić imao tri prilike za povratak, a na jednoj od njih promašio je i volej. Nakon 15-ak minuta igre Dodig je uzeo taj gem, duboko udahnuo i mirno završio meč.

Ljubičić nije pronašao svoj vrhunski nivo, ali i ovaj bi bio dovoljan protiv manje raspoloženog protivnika. Za ovakvog Dodiga je trebalo više i mlađi od dvojice Ivana ušao je u prvi polufinale ATP turnira u karijeri. Tamo će ga čekati 29. igrač svijeta Guillermo Garcia Lopez koji protiv Dodiga u ovakvom izdanju nije izraziti favorit. Ako je uopće.

Prošle dvije godine turnir je osvajao Međugorac Čilić koji je danas ispao od Mayera. Zato je u vikend ušao drugi Međugorac, Dodig koji je ujedno i posljednji hrvatski adut na turniru. Nakon trijumfa kleknuo je i uživao u dugom pljesku publike.

'Ovo je definitivno moja najveća i najdraža pobjeda u karijeri i drago mi je da je došla baš u Zagrebu gdje je cijeli uzelt i počeo. Meč je bio težak i morat ću skupiti snagu za Lopeza, nadam se da ovo nije kraj', kaže Dodig.