SAMO JOŠ SERVIS

Ljubičić: Ovo je bilo blizu savršenstva

03.02.2011 u 19:23

Bionic
Reading

Sve osim prvoga servisa danas je bilo idealno, sve mi se posložilo i stvarno sam uživao na terenu, kazao je Ivan Ljubičić koji se bez većih problema plasirao u četvrtfinale ATP teniskog turnira u Zagrebu

U dvoboju drugog kola Ljubičić je nakon 68 minuta igre pobijedio Nijemca Daniela Brandsa s uvjerljivih 6:2, 6:3 i plasirao se po četvrti puta u četvrtfinale u dosadašnjih šest izdanja jedinoga hrvatskog dvoranskoga ATP turnira. Od ponedjeljka naš najbolje plasirani tenisač na ATP ljestvici protiv Brandsa je imao svega 51 posto prvoga servisa, ali i s tim lošim postotkom je imao 85 dobivenih poena, te Nijemcu nije dopustio nijednu loptu za obrat.

'Očekivao sam da će Brands raditi više problem sa servisom, ali sam brzo uočio da pogađa samo iz jednog kuta. Vidio sam da mu ne odgovara moj kick-servis, a niti promjena ritma i rotacije, dok ja nisam imao problema s ničim. Lopte visoko odskaču, a ovo je valjda jedini turnir gdje su brže što se više troše. Zapravo, osim prvog servisa, danas mi je sve savršeno odgovaralo,' kazao je Ljubičić.

Brands je u prvom kolu pobijedio Ivu Karlovića, no protiv Ljubičića nije imao šanse. Drugi nositelj PBZ Indoorsa otvorio je meč sa tri gema u nizu i već tada je bilo jasno kako će 70. tenisač svijeta teško do pobjede protiv trenutačno 15. igrača sa svjetske ljestvice.

Ljubičića u četvrtfinalu očekuje pobjednik susreta između našeg Ivana Dodiga i Ukrajinca Ilje Marčenka.

'Naravno da bih volio da prođe Dodig i to očekujem. S Ivanom sam igrao i pobjeđivao dvaput - u Umagu i Stockholmu, ali mi je u oba meča uzeo prvi set. Dodig je pun samopouzdanja, shvatio je i sam da spada među klasne igrače, u dobroj je formi, a i rođeni je borac,' zaključio je prvi pobjednik zagrebačkoga turnira 2006., koji je još u dva navrata igrao finale.