ZAGREB INDOORS

Slovački par pokvario Ivaniševićev povratak

01.02.2011 u 19:57

Bionic
Reading

Nakon šest i pol godina igranja s veteranskom elitom, Goran Ivanišević privremeno se vratio na ATP Tour, ali u prvom kolu parova zagrebačkog Indoorsa s Marinom Čilićem poražen je od slovačkog para Polašek Zelenay rezultatom 7:6(4), 6:4

Živuća legenda hrvatskog tenisa i njegov partner u naponu snage na tribine Doma sportova privukli su nešto više od dvije tisuće gledatelja. Slovaci su uigran par i to su na terenu pokazali. Nešto hitrijom i preciznijom igrom zasluženo su slavili u dva seta (7:6, 6:4), a hrvatske uzdanice na kraju su same detektirale razloge poraza.

'Zakazao sam na servisu, tamo gdje sam najmanje očekivao, ali ja sam svoje odigrao. Najvažnije je da je Marin osjetio podlogu i da napravi rezultat u pojedinačnoj konkurenciji', rekao je Ivanišević uz ovacije gledatelja, dok je Čilić najveću grešku u svojoj igri pronašao u povratu servisa.

Ivanišević se tijekom cijelog meča ponašao vrlo mirno, povremeno bi nogometnim minijaturama podsjetio na detalje koje su nas nekada zabavljale. Jednom je i ljubio mrežu nakon 'prasice', a virtuozni volej slovačkog protivnika nagradio je naklonom. Teško da će u karijeri doživjeti veću čast.

Tako se zagrebački turnir vraća u 'normalno' stanje, idućih dana čeka nas serija nastupa svih najboljih hrvatskih predstavnika.