ATP ZAGREB INDOORS

Ni jedan Hrvat nije prošao kvalifikacije

31.01.2011 u 14:11

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Roko Karanušić nije se uspio plasirati u prvo kolo ATP teniskog turnira u Zagrebu koji se igra u Domu sportova. Karanušić je u posljednjem, trećem kolu kvalifikacija izgubio od Amerikanca Alexa Bogomolova 1:6, 6:2, 4:6

U kvalifikacijama PBZ Zagreb Indoorsa nastupilo je čak 14 hrvatskih tenisača, no niti jedan se nije uspio probiti do glavnog turnira. Ipak u glavnom ždrijebu imat ćemo sedmoricu predstavnika. Hrvatske boje branit će Marin Čilić, Ivan Ljubičić, Ivo Karlović, Ivan Dodig, Antonio Veić, Nikola Mektić i Franko Škugor.

Branitelj naslova je Marin Čilić, koji je u prvome kolu slobodan, baš kao i Ivan Ljubičić koji je postavljen za drugog nositelja.

Glavni turnir počet će u 14 sati susretom Franka Škugora i Nijemca Floriana Mayera, trenutno 36. igrača svijeta. U 17 sati na igralište bi trebali Ivan Dodig i Španjolac Marcel Granollers, a program u pojedinačnoj konkurenciji u ponedjeljak na središnjem igralištu zaključit će Nikola Mektić i lanjski finalist PBZ Zagreb Indoorsa, Nijemac Michael Berrer.