KRALJ MELBOURNEA

Đoković uništio Murraya u finalu

30.01.2011 u 13:08

Bionic
Reading

Novak Đoković je nastavio seriju sjajnih uspjeha i nakon osvojenog Davis cupa u Melbourneu osvojio svoj drugi Grand slam naslov. U finalu je svladao Škota Andyja Murraya rezultatom 6:4, 6:2, 6:3

Đoković je dominirao protiv Murraya, koji je izgubio i drugo finale Melbournea u nizu. Đoković je svoj drugi naslov u Australiji proslavio nakon samo 158 minuta meča u kojemu je bio toliko bolji da je i na prijemu servisa dobio više od polovine poena. Britanci tako i dalje čekaju pobjedu na Grand slam turniru, brojač je trenutno na 75 godina.

Sjajni Srbin je dominirao tijekom čitavog turnira, dovoljno je reći da je u sedam mečeva izgubio samo jedan set. Ponosan na taj podatak može biti Ivan Dodig, koji je s trećim igračem svijeta u drugom kolu uspio izjednačiti na 1:1.

Novim trijumfom Đoković je zaradio 2,2 milijuna dolara, a na ATP ljestvici se sasvim približio Rogeru Federeru, koji nije uspio obraniti lanjski naslov. I dalje će biti treći igrač svijeta, ali je razliku za Švicarcem smanjio sa 3005 bodova na samo 445.

Završetak posla i slavlje