PRVA RUNDA GOTOVA

Kostelić iz drugog plana, Natko sjajan

30.01.2011 u 12:56

Bionic
Reading

Švicarski skijaš Beat Feuz bio je najbrži u spustu, prvom dijelu današnje super-kombinacije Svjetskog kupa u Chamonixu, a drugo mjesto drži Norvežanin Aksel Lund Svindal (+0,08)

Vodeći skijaš Svjetskog kupa Ivica Kostelić, koji je jučer bio 28. u spustu, niti danas nije ostvario dobro vrijeme u spustaškoj utrci. Nalazi se na 24. mjestu i ima veliki zaostatak od 2 sekunde i 50 stotinki za vodećim Feuzom.

Što se tiče njegovih konkurenata za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu Svindal ima prednost od 2 sekunde i 42 stotinke uoči slaloma pred Kostelićem, dok Švicarac Silvan Zurbriggen ima prednost od 88 stotinki. Za visoki plasman u super-kombinaciji mogli bi konkurirati i Austrijanac Romed Baumann, te Čeh Ondrej Bank. Baumann je bio brži od Kostelića za 1 sekundu 42 stotinke, a Bank za 85 stotinki.

No, veseli nastup Natka Zrnčića Dima, koji nakon spusta drži 6. mjesto sa zaostatkom +1,07. Tin Široki je na 35. mjestu (+3,98), a Dalibor Šamšal na 39. poziciji (+5,33).

Na današnjoj super-kombinaciji nisu nastupili Bode Miller, Carlo Janka i Benjamin Raich. Super-kombinacija će biti okončana jednom slalomskom vožnjom, koja je na rasporedu u 14.00 sati, a Ivici Kosteliću će biti potreban odličan nastup kako bi se upleo u borbu za visoki plasman.