POHVALE AUSTRIJANACA

'Ponosni smo što je Ivica kralj Kitzbühla'

24.01.2011 u 14:18

Bionic
Reading

Ivica Kostelić u utorak vozi noćni slalom u Schladmingu. No skijaški svijet još uvijek piše o njegovom impresivnom vikendu u Kitzbühlu, kada je pobjegao konkurenciji u Svjetskom kupu

Obitelj Kostelić nije dobro sjela Austrijancima - dolaskom hrvatske obitelji u skijaški cirkus odnos snaga se promijenio. Često su austrijski mediji napadali Janicu da glumi ozljede, od Ivičinih izjava radili skandale ili gunđali kada je njihov otac postavljao zahtjevne staze.

No kako je vrijeme prolazilo, i oštri Austrijanci morali su se pokloniti rezultatima koji su plod obiteljskog rada. Nakon Ivičinog briljantnog uspjeha u Kitzbühlu, Austrijanci više ne skrivaju svoje divljenje prema hrvatskom skijašu.

Der Standard je izašao s naslovom 'Kostelić je kralj Kitzbühla'. Navodi se da je Hrvat vozio sve utrke, da će ga se teško uloviti u ukupnom poretku, i spominje da je Benjamin Raich već ispao iz borbe za Veliki kristalni globus.

Neue Kronen Zeitung podsjeća da je Kostelić od posljednjih 11 utrka osvojio šest i da je na Streifu dokazao da je najbolji i najkompletniji skijaš svijeta.

Kurier prikazuje nadmoć Kostelića kroz novac. Njegov novinar je usput naslovom bocnuo Raicha – 'Kostelić 125.110 eura – Raich 0' pa je odmah jasno tko je bio vladar najopasnije skijaške staze na svijetu.

Kostelića hvale i njegovi suparnici, a velik kompliment dobio je i od prvog čovjeka utrke u Kitzbühlu, Michaela Hubera.

'Kostelić je pravi pobjednik. Ove godine je trofej osvojio savršen skijaš. To i nas čini ponosnima', rekao je Huber.