SLALOM U KITZBÜHELU

Kostelić vodeći u prvoj vožnji, ispali Miller i Svindal

23.01.2011 u 11:12

Bionic
Reading

Ivica Kostelić zauzima prvo mjesto nakon prve vožnje slaloma Svjetskog kupa u austrijskom Kitzbuehelu, dok je njegov najveći konkurent za pobjedu u ukupnom poretku Norvežanin Aksel Lund Svindal ostao bez bodova. Druga vožnja je na rasporedu u 13.30 sati

Kostelić je sjajno odradio prvu vožnju u Kitzbuehelu, za njega zasigurno najvažniju utrku sezone, jer se današnji slalom boduje i za klasičnu kombinaciju s jučerašnjim spustom, pa je najbolji sportaš Hrvatske u velikoj prilici da osvoji čak 200 bodova i dodatno učvrsti vodstvo u ukupnom poretku.

Zagrepčanin je startao kao prvi i s preciznom vožnjom zabilježio najbrže vrijeme s 26 stotinki bržim vremenom od sljemenskoga pobjednika Šveđanina Andrea Myhrera, dok trećeplasirani Austraijanac Reinfried Herbst zaostaje 30 stotinki.

Drugoplasirani u ukupnom poretku Norvežanin Aksel Lund Svindal i najozbiljniji konkurent za pobjedu u kombinaciji Amerikanac Bode Miller nisu završili prvu vožnju.

Natko Zrnčić Dim je s visokim startnim brojem doskijao do 44. mjesta s zaostatkom od 2.84 sekunde, Dalibor Šamšal je bio 50. (+3.17), dok je Tin Široki 70. s zaostatkom od 7.56 sekundi, ali je on jedini u konkurenciji za bodove u kombinaciji.

Druga vožnja je na rasporedu u 13.30 sati.