SP ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Zlato u disku za Mariju Iveković

22.01.2011 u 13:55

Bionic
Reading

Prvog natjecateljskog dana na IPC Svjetskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom, koje se od 21. do 31. siječnja održava na Novom Zelandu, hrvatska paraolimpijka Marija Iveković osvojila je zlatno odličje u bacanju diska s rezultatom 40,66

To je ujedno i osobni rekord članice AK za osobe s invaliditetom Agram iz Zagreba, a njezin trener Ivan Ivančić je uvjeren da to neće biti i jedino njezino odličje na ovom svjetskom prvenstvu, jer je Marija svestrana atletičarka koja je u Quebecu 2003. osvojila zlato u petoboju, 2006. u nizozemskom Asenu zlato u skoku u dalj i broncu u disku te 2007. zlatnu medalju u troskoku u brazilskom Sao Paulu.

Na prvenstvu, u drugom po veličini gradu na Novom Zelandu Christchurchu, među 1.150 atletičarki i atletičara s invaliditetom iz 86 zemalja, koji se natječu u 166 disciplina, je i 14 predstavnika naše zemlje.

Prvog dana, pored Marije Iveković, zapažene nastupe imali su i debitant iz Bjelovara Albin Vidović, koji je u kategoriji cerebralne paralize u bacanju koplja osvojio peto mjesto hicem od 28,76 metara, dok je drugi debitant, Darko Majdandžićiz Kutine, u kategorija cerebralna paraliza i mišićna distrofija, s osobnim rekordom u bacanju kugle od 9,86 metara ušao je u finale i osvojio sedmo mjesto.