AUSTRALIAN OPEN

Čilić nakon velike drame dobio Isnera

22.01.2011 u 10:41

Bionic
Reading

Poslije više od četiri i pol sata borbe na terenu, Marin Čilić je pobijedio Amerikanca Johna Isnera 4:6, 6:2, 6:7(5), 7:6(2), 9:7 u trećem kolu Australian Opena

Kada igra Amerikanac John Isner, onda su u pravilu to vrlo dugi mečevi. Tako je bilo i u trećem kolu Australian Opena protiv najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića. U vrlo dramatičnom meču u kojem su viđena samo tri break gema, slavio je hrvatski tenisač nakon 273 minute igre.

Njihov prvi međusobni ogled bio je izuzetno neizvjestan, a prvi set pripao je Isneru nakon što je jednom oduzeo servis Čiliću, da bi sljedeći set hrvatski tenisač dominantno osvojio napravivši dva breaka. Nakon toga uslijedila je izjednačena borba gdje ni jedan tenisač nije napravio krivi korak.

Treći set pripao je američkom tenisaču nakon tie-breka, da bi naredni ponovno otišao u tie-break, ali je ovog puta otišao na stranu prvog hrvatskog reketa. Posljednji, peti set bio je neizvjestan do samog kraja i rezultata 7:7 kada Čilić osvaja dva uzastopna gema i dolazi do teške, ali vrijedne pobjede.

U osmini finala Čilić će igrati protiv Španjolca Rafaela Nadala koji je bio bolji od domaćeg tenisača Bernarda Tomića sa 6:2, 7:5, 6:3.

Čilić ima pozitivan omjer protiv Nadala, u jedinom dosadašnjem dvoboju 2009. u polufinalu turnira u Pekingu hrvatski igrač slavio je sa 6:1, 6:3.

Čilić (15) – Isner (20) 4:6, 6:2, 6:7(5), 7:6(2), 9:7