AUSTRIJSKI MEDIJI

Impresivni Kostelić 'razoružao' zamke

21.01.2011 u 16:11

Bionic
Reading

Ivica Kostelić prvi je put stigao do najvišeg postolja Svjetskog kupa u brzim disciplinama, a njegovu trijumfu veliki prostor posvetili su Austrijanci u čijoj zemlji je stigao do takvog uspjeha

Superveleslalom Kitzbühela u Ivičinim je rukama, a evo kako mediji najskijaškije nacije na svijetu gledaju na novu pobjedu Kostelićeve obitelji u njihovom dvorištu.

'Kleine Zeitung' piše o nastavku pobjedničkog niza i impresivnoj Kostelićevoj formi koji je iza sebe ostavio prave favorite utrke. Novinar u tekst navodi da se borba za Veliki kristalni globus pretvara u solo vožnju Hrvata. U tekstu se bave i kiksevima pojedinih austrijskih natjecatelja (Baumann, Raich, Walchhofer).

I drugi austrijski medij Neue Kronen Zeitung uz Kostelićevo prezime upotrebljava epitet impresivan, zatim naglašava da je hrvatski predstavnik na zloglasnom Streifu povećao prednost u Svjetskom kupu, a naravno spominje se razočaravajući nastup Austrijanaca koji su imali velike ambicije.

Kurier piše o nedodirljivom Ivici. Spominju se njegove siječanjske pobjede na paralelnom slalomu u Münchenu, slalomu u Adelbodenu i Wengenu, superkombinaciji u Wengenu da bi sve kulminiralo u petak na superveleslalomu u Kitzbühelu. Novinar piše da je Hrvat razoružao sve zamke koje su se bile na opasnoj stazi i pobijedio ispred domaćeg skijaša.

Die Presse napominje kako je to Kostelićeva prva pobjeda u Super G-iju, a kako su Austrijanci na utrci imali velike gubitke, no da je Streitberger doskijao do drugog mjesta. Prema njima Hrvat sada ima ugodno vodstvo u Svjetskom kupu – 255 bodova više od Svindala.

Kostelićev trijumf