AUSTRALIAN OPEN

Hrvatski dvoboj pripao Ivanu Dodigu

17.01.2011 u 13:55

Bionic
Reading

Voljom ždrijeba u prvom kolu prvog grand slama sezone, Australian Opena, igrali su Ivan Dodig i Ivo Karlović, a pobjedu je ostvario šest godina mlađi Dodig

Ponoć se bližila, bili su uvjerljivo posljednji par na terenima u Melbourneu, a više razloga za slavlje imao je Ivan Dodig. Naime, u dvoboju hrvatski tenisača Dodig je sa 3:2 (6:4, 3:6, 6:7 (5), 6:4, 6:4), za gotovo tri sata, točnije 176 minuta, provedena na terenu, pobijedio Ivu Karlovića.

U statističkim pokazateljima Ivo Karlović je bio dominantniji, imao je čak 48 as servisa, naspram deset Dodiga, Karlović je imao i 96 'winnera', a Dodik tek 20, Karlovićev prvi servis bio je uspješan 67 posto, Dodigov 61 posto, ali na kraju je Dodig skupio osam poena više od svog protivnika (146 - 138).

No ono po čemu su se još razlikovali bile su break-prigode. Karlović ih je imao samo tri u cijelom meču, a iskoristio je tek jednu, s kojom je usmjerio drugi set. Dodig ih je pak imao osam, od čega je iskoristio po jednu u prvom, četvrtom i petom setu. Bio je to njihov prvi međusobni ogled.

Dodig će u drugom kolu igrati protiv Srbina Novaka Đokovića, koji se u prvom kolu bez problema obračunao sa Španjolcem Marcelom Granollersom. Dosad su Đoković i Dodig igrali jednom, a taj dvoboj igran na betonu Marseillea pripao je srpskom tenisaču.