SLALOM U WENGENU

Kostelić s minimalnim zaostatkom za vodećim

16.01.2011 u 10:13

Bionic
Reading

Veliki skijaški vikend u Wengenu, koji je zasad sjajno iskoristio i naš Ivica Kostelić, završava današnjim slalomom. Nakon prve vožnje, Ivica je drugi, s devet stotinki zaostatka za vodećim Marcelom Hirscherom. Ni Zrnčić Dim ni Šamšal nisu izborili drugi 'lauf'

Ivica Kostelić, koji je nakon subotnjeg spusta povećao prednost pred pratiteljima u ukupnom poretku Svjetskog kupa, danas ima veliku prigodu pobjeći još malo. Naime, danas se vozi slalom, u kojem brani prošlogodišnji naslov, a nakon prve vožnje ostvario je odlično vrijeme.

Iako je staza u prvom 'laufu' bila u lošem stanju, zbog južine, Ivica je dobro odskijao - na prvom prolazu je bio brži od Marcela Hirschera za jednu stotinku, na drugom je zaostajao devet stotinki, da bi u cilj ušao s vremenom 52.46, odnosno devet stotinki iza vodećeg Austrijanca. Treći nakon prve vožnje je Jean Baptiste Grange (+0.12).

Natko Zrnčić Dim, nažalost, nije uspio izboriti drugu vožnju, jer je sa 4.06 sekundi zaostatka za vodećim Austrijancem zauzeo tek 38. mjesto. Prvi 'lauf' bio je koban i za Dalibora Šamšala. Njegov zaostatak bio je još veći (5.27), a zauzeo je 46. mjesto.

Druga vožnja na rasporedu je u 13.15 sati.