KANAĐANIN HRVATSKOG SRCA

Hecimovic: Jedva čekam zaigrati za hrvatsku repku

13.01.2011 u 15:02

Bionic
Reading

Vjerojatno najpopularniji 'medvjed' John Hecimovic gostovao je u četvrtak na chatu tportala. U polusatnom razgovoru posve je razotkrio svoju ljubav prema Hrvatskoj te želju da nakon hokejaške karijere ostane živjeti i raditi u Lijepoj Našoj

Drugu godinu zaredom Medveščak je hit u gradu! Zagrebačka publika i dalje u nevjerojatno velikom broju prati utakmice hokejaša u Ebel ligi, a smanjenju interesa čak nisu prijetili ni porazi koji su potkraj 2010. zaredali u Domu sportova. John Hecimovic broji svoju drugu godinu u klubu i u tom vremenu profilirao se kao jedan od najpopularnijih 'medvjeda' u gradu. Kanađanin hrvatskih korijena, čiji su roditelji emigrirali iz ličkog Perušića u Kanadu, jako je ponosan na svoje porijeklo i tijekom polusatnog chata na tportalu više je puta naglasio da planira nakon karijere s obitelji ostati u Hrvatskoj i da jedva čeka iduće godine zaigrati za hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu.

'Kad bih morao birati za koga se opredijeliti u utakmici Hrvatske i Kanade, ja bih odabrao Hrvatsku. I u nogometu, i u hokeju, i u bilo kojem drugom sportu', kazao je Hecimovic na vrlo dobrom hrvatskom, začuđujuće dobrom s obzirom na to da je u Hrvatsku prvi put došao upravo na poziv uprave Medveščaka, prije dvije godine.

Veliko sportsko srce Hecimovica je vratilo na ledenu plohu unatoč izuzetno neugodnoj ozljedi ramena, pa umjesto da se zaliječi, on i dalje redovito igra iščekujući kraj sezone za sanaciju ozljede. To je nešto što i navijači prepoznaju, pa vjerojatno otuda i dio njegove ogromne popularnosti.

'U hokeju moraš biti spreman na ozljede i bol, to je takav sport. Ali kad vidite te ljude s kakvim žarom navijaju i iz utakmice u utakmicu pune dvoranu, ne možete si priuštiti da ne izađete na led i igrate. Zbog toga sam, nakon kratke pauze zbog ramena, zaradio i lakšu ozljedu noge, no to nije ništa strašno, daleko od toga da bih zbog tako nečega proputio igrati', naglasio je John posebno ističući hvalu navijačima za njihovu nepodijeljenu potporu.

Polusatni razgovor s Johnom Hecimovicem možete pogledati i na našoj MAXzoni, a još jednom naglašavamo da će sva neodgovorena pitanja koja su nam stigla na e-mail i tijekom chata popularni hokejaš odgovoriti u narednim danima. Svoja pitanja i dalje možete slati na naš e-mail sport@t-com.hr, a najoriginalnije pitanje Hecimovic će nagraditi majicom Medveščaka sa svojim potpisom. Imena dobitnika objavit ćemo kad i odgovore na pitanja.