PORAZ OD FRANCUZA

Hrvatska pokazala zube, Omeyer uzeo remi

09.01.2011 u 18:24

Bionic
Reading

U generalnoj probi uoči rukometnog SP-a, ujedno i dvoboju trenutačno najjačih sastava svijeta, Francuska je svladala Hrvatsku rezultatom 28:27 (12:13)

Golužina Hrvatska pokazala je zube 'prvacima svega' i podsjetila ih da će imati vrlo ozbiljnog konkurenta u lovu na obranu svjetske krune. Kultna pariška dvorana Bercy je bila krcata i poticajna i meč je odigran u visokom natjecateljskom ritmu.

U prvom dijelu Alilović je upisao 50% obrana, Štrlek je (bez promašaja) zabio pet golova i uz dobru podršku izvana Hrvatska je na odmor otišla s minimalnom prednošću.

U nastavku se vrtio isti film, a Štrleka je 'zamijenio' kolega s desne strane Vedran Zrnić (6) koji je odigrao sjajnu rolu i potvrdio da bi izostanak Ivana Čupića u Švedskoj mogao biti elegantno saniran. S Omeyerom, koji je opet bio sjajan i skupio je 18 obrana, uspješno se nadmudrivao šesterostruki strijelac Lacković, Balić je nadahnuto dirigirao i 'ginuo' u obrani, a Pešić je s klupe obranio dva sedmerca.

Prednost smo držali do 23:21, no tada rukometni galacticosi pronalaze prava rješenja u obrani i preko munjevitog Luca Abaloa okreću situaciju u svoju korist.

Hrvatska je imala zadnji napad za izjednačenje, Balić je u zadnjoj sekundi odapeo iz zgloba, ali Omeyer je fantastično obranio i potvrdio da je u velikoj formi uoči svjetske smotre koja počinje za četiri dana.

Hrvatska je finalnim porazom zauzela drugo mjesto na turniru. Podsjetimo, u polufinalu su svladali Koreju