ATP DOHA

Ivo Karlović u četvrtfinalu, poraz Veića

05.01.2011 u 17:36

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u četvrtfinale milijnskog ATP turnira u Dohi, on je u susretu 2. kola nadigrao osmog nositelja, Nijemca Philippa Kohlschreibera sa 7:6 (5), 6:7 (4), 7:6 (2) nakon dva sata i 48 minuta igre. Bio je ovo treći susret Karlovića i Kohlschreibera i druga pobjeda našega igrača

U čitavom dvoboju niti jedan igrač nije izgubio svoj servis, štoviše Karlović nije uspio osigurati niti jednu 'break-loptu', dok je sam morao spašavati tri 'break-lopte' suparnika, dvije u prvom i jednu u drugom setu. Naš je tenisač do pobjede stigao uz 28 aseva, 67 posto ubačenih prvih servisa i 80 posto osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa.

Karlović je pobjedom protiv Kohlschreibera ponovio prošlosezonski rezultat iz Dohe kada je također stigao do četvrtfinala, a suparnik će mu biti bolji iz dvoboja između branitelja naslova Rusa Nikolaja Davidenka i Finca Jarkka Nieminena.

Karloviću je turnir u Dohi prvi nastup na nekom ATP turniru nakon gotovo osam mjeseci izbivanja zbog operacije ahilove tetive.

Antonio Veić završio je svoj nastup u Dohi u 2. kolu. Bolji od njega je sa 6:3, 6:1 bio peti nositelj, Latvijac Ernests Gulbis u susretu koji je trajao samo 49 minuta.