UOČI 'SNJEŽNE KRALJICE'

Jelušić: Plasman među 10 bi me zadovoljio

02.01.2011 u 14:38

Bionic
Reading

Hrvatsko skijanje će na sljemenskoj utrci predstavljati Jelušić, Tea Palić i Sofija Novoselić, koje će pokušati održati dobru tradiciju hrvatskih osvajačica bodova na svakoj od dosadašnjih šest utrka

Najviše se očekuje od Ane Jelušić, iako sezona za najbolju hrvatsku slalomašicu nije počela dobro.

'Dat ću sve od sebe na utrci, a svaki plasman među deset najboljih bio bi ono što bi me u ovome trenutku zadovoljilo', kazala je Jelušić te dodala:

'Prvi puta na Snježnu kraljicu dolazim pomalo u neobičnoj situaciji, s lošim početkom sezone. Ovoga ljeta na treninzima strani su me treneri redom hvalili kako je moje skijanje postalo tehnički kvalitetnije, i kako više ne skačem onoliko na stazi za vrijeme vožnje kao prije i zbog toga su moja očekivanja od starta sezone bila velika. No, znate kako je krenulo. Nisam se kvalificirala u drugu vožnju Levija, izletjela sam u Aspenu pa su potom stigli to 16. mjesto u Courchevelu, te 22. mjesto u Semmeringu. Očito sam u svojevrsnoj krizi iz koje tražim sportski izlaz.'

Jelušić je iskoristila priliku da pozove navijače na utrku.

'Mi smo se već skoro potpuno naviknuli da na Sljemenu imamo sjajne i bučne navijače koji nam daju maksimalnu podršku. Toplo se nadam da će i to pomoći. Te pozivam sve da nas i ove godine u što većem broju dođu podržati. Glavnim favoritkinjama za pobjedu na utrci vidim nedodirljivu Marlies Schild i Mariu Riesch koja se bori za ukupni naslov u Svjetskom kupu. A i Veroniku Zuzulovu ukoliko joj se sve posloži', zaključila je Ana Jelušić.

Mlada, 16-godišnja Tea Palić po prvi puta će ove sezone nastupiti u Svjetskom kupu, a priznala je da joj očekivanja nisu velika s obzirom da će imati visoki startni broj.

'Dolazim s treninga u Innerkremsu, a prije toga sam bila nešto i malo bolesna. Od početka sezone sam očekivala malo više, imala sam samo jedan odličan rezultat – 16. mjesto na jednom veleslalomu Europskog kupa. Imat ću u prvoj vožnji opet jako visoki broj, no s obzirom da će staza biti odlično pripremljena, obećavam da ću dati sve od sebe za što bolji nastup', istaknula je Tea Palić.

Sofija Novoselić, koja od ove sezone sama financira svoje nastupe i nije više dio hrvatskih skijaških reprezentacija, također na Sljemenu najavljuje da će dati sve od sebe.

'Vjerujem da negdje u sebi imam još jednu odličnu slalomsku vožnju. Da to ne vjerujem, ne bih više niti skijala. Bilo bi lijepo da se sve poklopi baš na Sljemenu. Ove sezone na utrkama nižeg ranga za sada mi je išlo solidno, iako uvijek može i bolje. Pozivam sve navijače da ostanu na stazi u prvoj vožnji do nastupa Tee i mene, koje ćemo imati visoke startne brojeve', kazala je Novoselić.