ATP CHENNAI

Čilić na Nishikorija, Dodig na Daniela

02.01.2011 u 12:50

Bionic
Reading

Marin Čilić odigrat će prvi meč u 2011. godini u 1. kolu ATP turnira u indijskom Chennaiu protiv Japanca Keia Nishikoria, dok će se na istom turniru Ivan Dodig sastati s Brazilce Marcosom Danielom

Čilić je dvostruki pobjednik Chennaija iz 2009. i 2010., a a protiv Nishikorija, 98. na ATP ljestvici, dosad ima po jednu pobjedu i poraz. Zadnji dvoboj dobio je Japanac lani na US Openu.

Dodig je zahvaljujući 88. mjestu na ATP ljestvici dočekao da ne mora igrati kvalifikacije, već izravno ulazi u glavne turnire. U Indiji će se po prvi puta sastati s Daniela, 96. igrača svijeta. Ako prođe, Međugorca u 2. kolu čeka vjerojatni dvoboj s prvim nositeljem turnira Čehom Tomašom Berdychom.

Hrvatski tenisač bi u Chennaiju mogao imati i trećeg predstavnika, jer je mladi Ante Pavić dogurao do zadnjega kola kvalifikacija. U prvom kolu je s 6:4, 6:4 izbacio Pakistanca Qureshia, u drugom s 6:1, 6:4 Indijca Vardhana, a sada mu na putu ka plasmanu u glavni turnir i najvećem uspjehu karijere stoji Rus Aleksandar Kurdjavcev. U Chennaiju je pokušao i Šibenčanin Franko Škugor, no nakon pobjede u 1. kolu nad Indijcem Singhom u drugom je izgubio od Francuza Roger-Vasellina s 6:4, 3:6, 6:3.

Na turniru u Dohi, gdje su prvi nositelji Rafael Nadal i Roger Federer, tenisu se nakon poduže stanke zbog ozljede vraća i Ivo Karlović koji će u prvom kolu igrati s kvalifikantom. U Kataru su u 2. kolu kvalifkacija i Antonio Veić i Nikola Mektić. Veić će se za ulazak u 3. kolo kvalifikacija boriti s Nijemcem Kasom, a Mektić s Čehom Rosolom.