DUGO IZVAN KAVEZA

Šok u UFC-u: Prvak Velasquez ozlijeđen

30.12.2010 u 08:31

Bionic
Reading

UFC-ov prvak Cain Velasquez neće tako skoro u kavez. Ozljeda ramena pokazala se na kraju vrlo ozbiljnom pa će najbolji borac svijeta izbivati dulje vrijeme

Cain Velasquez (9-0) je trebao naslov, koji je osvojio protiv Brocka Lesnara, braniti protiv Juniora dos Santosa (12-1).

Svi su s nestrpljenjem očekivali kada će doći informacija o datumu jednog od najiščekivanijih mečeva, ali on se neće tako skoro dogoditi.

Iz Velasquezovog tabora je stigla vijest o ozljedi ramena borca koji će biti prisiljen pauzirati šest do osam mjeseci. Ljudi koji se brinu za karijeru Amerikanca meksičkog porijekla poručili su da će se vratiti najranije idućeg ljeta, i to samo ako sto posto bude spreman, kao i da ozljeda nije prijetnja njegovoj karijeri.

Inače, ovo je drugi put da aktualni prvak UFC-a neće dulje razdoblje biti u mogućnosti braniti pojas. Slična situacija je bila i s bivšim prvakom Lesnarom, od srpnja 2009. do srpnja 2010.

Prema rang listama, neporaženi Velasquez je u ovom trenutku najbolji borac na svijetu, a osam od devet mečeva je riješio prije isteka vremena. Nisu mu se mogli suprotstaviti Lesnar, Minotaur, Rothwell, Kongo…

Velasquez je sredio Minotaura