AUSTRIJSKO SLAVLJE U BORMIJU

Walchhofer pobijedio, Zrnčić-Dim 27. u spustu

29.12.2010 u 13:39

Bionic
Reading

Hrvatski skijaš Natko Zrnčić-Dim uspio je po drugi puta ove sezone doći do bodova u Svjetskom kupu osvojivši 27. mjesto na spustu u talijanskom Bormiju u kojem je pobijedio Austrijanac Walchhofer

Zrnčić-Dim je tako nakon deset bodova iz spusta u Val Gardeni, na opasnoj stazi Stelvio osvojio još četiri zaostavši u cilju 3.09 sekundi za pobjednikom Austrijancem Michaelom Walchhoferom. Zagrepčanin je imao i podosta sreće jer je loše izveo veliki skok na polovici staze i samo zahvaljujući sjajnim refleksima nije pao i teško se ozlijedio. S nova četiri boda iz Bormia Zrnčić-Dim je sada 80. skijaš u ukupnom poretku s 14 bodova, a Bormio će ostati mjesto gdje je u sva tri svoja nastupa u spustu osvajao bodove - 2008. je bio 28., a lani 21.

Walchhofer je u Bormiju stigao do 18. pobjede u karijeri, drugi je bio Švicarac Silvan Zurbriggen s osam stotinki zaostatka, a treći Talijan Christof Innerhofer (+0.36).

Bormio je jedna od rijetkih utrka u sezoni Svjetskog kupa na kojoj nije nastupio Ivica Kostelić, koji je sada u ukupnom poretku pao s desetog na 11. mjesto s 179 bodova. Vodstvo je zadržao Švicarac Zurbriggen s 395 bodova, a samo bod manje ima Walchhofer, dok je treći Amerikanac Ted Ligety s 321 bodom.