POBJEDA U SALZBURGU

'Medvjedi' konačno sredili Red Bull

21.12.2010 u 20:36

Bionic
Reading

Zagrebački hokejaši odigrali su izvrsnu utakmicu u Salzburgu i u većini vremena dominirali gostujućim ledom

Nakon kraće pauze uzrokovane nastupima reprezentacija nastavljeno je natjecanje u Ebel ligi. Medveščak je u 28. kolu gostovao kod aktualnih prvaka, Red Bulla i predstavio se u najboljem mogućem svijetlu. S obzirom na to da su domaćini bili izraziti favoriti, a i inače su vrlo neugodan suparnik Zagrepčanima, ono što smo vidjeli u Mozartovu gradu svakako nudi veliki optimizam momčadi Teda Satora.

Početkom susreta Red Bullovi hokejaši krenuli su vrlo snažno, izvrsno su klizali i s lakoćom stizali u prilike za udarac. No vrlo brzo stvari su se promijenile - 'medvjedi' kao da su se razbudili i počeli su dominirati ritmom. Prilike pred domaćim golmanom redale su se jedna za drugom, no ponovno je Fortuna uplela svoje prste i pak nikako nije ulazio u mrežu. Sve te propuštene prilike osvetile su se početkom druge trećine kad je Red Bull preko Thomasa Kocha poveo sa 1:0.

Na semaforu je pisalo 21.47 i oko 3.000 domaćih gledatelja nadalo se početku golijade. Bubnjevi s tribina su zatutnjali, ali veselje je bilo kratkog daha. Ponovno su Zagrepčani uhvatili ritam, stvarali prilike, pogađali okvir gola, a i golman Thomas Ha-Neckl se iskazao spretnošću. Na kraju, Medveščak je izjednačio nakon gola Jonathana Filewicha iz kaznenog udarca, koji je dosuđen nakon jednog Lakosevog prekršaja nad napadačem 'medvjeda' koji je bio u kontri.

Premda je na kraju druge trećine omjer udaraca bio 21:12 u korist domaćina, barem polovica Red Bullovih pokušaja bili su posve neopasni šutevi koje je Robert Kristan s lakoćom odbijao svojim obrambenim igračima. S druge strane, od 12 udaraca 'medvjeda' pravo je čudo da je tek jedan pak ušao u gol. Usto, Medveščak je samo u drugoj trećini imao tri kontranapada koje su Fank Banham i društvo završili traljavo, bez udarca na gol.

I u posljednjih 20 minuta Medveščak je bio izvrstan. Igrali su hokejaši hrvatske momčadi s igračem manje dva puta u prvih osam minuta, no uspješno su se obranili. Suci bš nisu imali ujednačeni kriterij za isključenja, pa su tako gosti bivali kažnjavani za iste onakve prekršaje za kakve domaćini nisu ni slučajno mogli izletjeti na klupu za kažnjene igrače.

Šest minuta prije kraja susreta Medveščak je bio pred vratima raja. Filewich je zabio svoj drugi pogodak nekadašnjoj momčadi i sve je izgledalo bajno. A onda po već prokušanom receptu, toliko puta viđenom ove sezone, suparnik je izjednačio u posljednjim minutama, i to iz situacije koja je bila sve samo ne odigrana akcija i prilika za pogodak. Nažalost, Andre Lakos je pogodio za 2:2 minutu i 25 sekundi prije kraja utakmice, a 'medvjedi' još mogu biti i sretni što su izvukli produžetak s obzirom na dvije izvrsne prilike domaćina.

U dodatnih pet minuta gledali smo obostrano otvorenu igru s puno prilika i udaraca, no golova nije bilo. A onda lutrija kaznenih udaraca. U prvoj seriji zabili su i Filewich i Trattnig, a onda je uslijedio dugi niz obrana golmana. Kod 'medvjeda' su promašivali redom Kinasewich, Banham, Filewich, Banham, Rabbit i Prpic, dok su za 'bikove' prilike propuštali Schennach, Duncan, Koch, Trattnig, Duncan i Lakos. A onda u posljednjoj seriji prvo je Kristan obranio udarac Duncana, a nova akvizicija 'medvjeda' Greg Day pogodio je za konačnu pobjedu nad Red Bullom.