SLALOM U COURCHEVELU

Treća sreća, Ana Jelušić stigla do cilja kao 16.

21.12.2010 u 12:03

Bionic
Reading

Nakon solidnog nastupa u prvoj vožnji slaloma u Courchevelu, i osvojenog 12. mjesta, u drugoj je vožnji pokvarila plasman te je na kraju bila 16.

U trećem slalomu sezone, Ana Jelušić napokon je osvojila prve bodove u svjetskom kupu. U prvom slalomu u Leviju Jelušić se nije uspjela plasirati među najboljih 30, dok je u drugom u Aspenu odustala. No, sada u Courchevelu bila je koncentriranija te je uspjela spojiti dvije solidne vožnje (nakon prve bila je 12, a nakon druge 16.).

Jelušić je za pobjednicom, Austrijankom Marlies Schild zaostala 3.68 sekundi koja je najboljim nastupom u drugoj vožnji pretekla Finkinju Tanju Poutiainen, vodeću nakon prve vožnje. Poutiainen je utrku završila na drugom mjestu sa 78 stotinki zaostatka za Schild, dok je treća Slovenka Tna Maze zaostala 1.98 sekundi.

Nakon tri slalomske utrke ove sezone na vrhu redoslijeda Svjetskog kupa u toj disciplini su Schild i Poutiainen sa po 200 bodova ispred Šveđanke Marije Pietilae-Holmner sa 174.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodi Amerikanka Lindsey Vonn sa 581 bodom, tri manje ima druga Njemica Maria Riesch.