NEMA SE PARA

Zlatna pirueta bez gala revije pobjednika

07.12.2010 u 17:38

Bionic
Reading

Izvršni odbor Hrvatskog klizačkog saveza odlučio je da ovogodišnja 43. Zlatna pirueta Zagreba zbog financijskih poteškoća neće imati svečano otvaranje, ali niti gala reviju pobjednika

'Za spas Piruete morali smo nešto žrtvovati. Nismo imali drugo rješenje, a u ovom trenutku je i onako najbitnije da se samo natjecanje održi, pogotovo stoga što nam u Zagreb dolazi rekordan broj klizača iz cijelog svijeta, njih preko 120 iz 33 zemlje. Velika sramota bi bila za Piruetu da razočaramo sve te sjajne klizače. No, uvjerena sam da ćemo već sljedeće godine imati priliku vratiti Zagrebu i njegovim gostima reviju pobjednika', priopćila je danas predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden.

Predsjednica Saveza pozvala je sve ljubitelje klizanja da dođu u Ledenu dvoranu i uživaju u programima jednih od najboljih svjetskih klizača, i to potpuno besplatno sva tri dana, te da podrže opstanak najstarije klizače priredbe.

Ovogodišnja Pirueta počinje u četvrtak, 9. prosinca, kratkim programom za klizačice (19.00 sati), a završava u subotu slobodnim programom za klizače (18.30 sati).

Ovogodišnje izdanje Zlatne piruete bilo je pred otkazivanjem zbog nemogućnosti zatvaranja financijske konstrukcije. Naime, nedavno je Morana Paliković Gruden izvijestila javnost kako su ih iz zagrebačkog Holdinga obavijestili da Grad Zagreb nije podmirio troškove Piruete od lani (170.000 kuna), ali ni za SP u sinkroniziranom klizanju, te da Holding smatra da to Savez treba podmiriti. Također, predsjednica Klizačkog saveza tada je izjavila da Holding traži 137.000 kuna za najam dvorane za dva dana natjecanja. No, nakon što je predsjednica Saveza razgovorala sa čelnim ljudima zagrebačkog sporta i predstavnicima Grada Zagreba, ipak je nađeno rješenje i odlučeno je da se održi 43. Zlatna pirueta.

Novi raspored natjecanja 43. Zlatne piruete:

Četvrtak, 9. prosinca -

19.00 - klizačice (kratki program)

Petak, 10. prosinca-

11.00 - plesni parovi (kratki ples)
14.00 - sportski parovi (kratki program)
16.00 - klizači (kratki program)
18.30 - klizačice (finale - slobodni program)

Subota, 11. prosinca -

13.00 - plesni parovi (finale - slobodni ples)
16.00 - sportski parovi (finale- slobodni program)
18.30 - klizači (finale - slobodni program)